Biz daha iyisini yapamaz mıyız?

Biz daha iyisini yapamaz mıyız?

KÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. TÜRKSEL DÜLGERGİL YİNE ÇILGIN BİR PROJEYE İMZA ATTI

KÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. TÜRKSEL DÜLGERGİL YİNE ÇILGIN BİR PROJEYE İMZA ATTI; KAHRAMANMARAŞ'TA 2 BİN 500 ÇOCUKLA DÜNYA DİŞ FIRÇALAMA REKORU KIRILDI.

Biz daha iyisini yapamaz mıyız?

Programın anavatanı olan Kırıkkale yerine başka şehirlerde bu tarz programların yapılıyor olması biz Kırıkkalelileri bir yandan üzerken diğer yandan da akla şöyle bir soru geliyor: Belediyemizin, siyasilerimizin ve kurumlarımızın desteğiyle önümüzdeki 19 Mayıs'ta benzeri bir organizasyonu en az 3 bin çocukla biz neden yapmayalım ve bu rekoru neden elimizde bulundurmayalım?

2 BİN 500 ÇOCUK AYNI ANDA DİŞ FIRÇALADI

Toplumumuzda oldukça yüksek olan diş çürük oranını azaltmak, sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek, diş fırçalama alışkanlığı kazandırarak, bu konuda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak amacıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2 bin 500 çocukla Diş Fırçalama Rekoru kırıldı.

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEĞİYLE

Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, açılış konuşmasında, "Bugünü Dünya Diş Fırçalama Günü olarak ilan ediyor ve dünyaya hediye ediyoruz" dediği programda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, "Her yıl bugünü diş fırçalama etkinlikleriyle kutlayarak, dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz" dediler. Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil başkanlığında, Dr. Pınar Şirikçi, Dt. Berna Göçebe, Ebe Fatma Bilgiç, Ebe Emine Kocabaş ve öğretmenlerden oluşan bir ekiple ve 2 bin 500 çocukla, Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumunda Dünya Çocuk Rekorları kapsamında gerçekleştirilen Rekor denemesi Prof. Dr. Orhan Kural Başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi.

BU TARZ PROJELERE DESTEK YOK!

Yıllardır şehrimizde yaşayan, görev yapan ve alanında dünya diş hekimliği literatürüne girecek işlere imza atan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil'in bu yeteneklerinden en az faydalanan şehir olarak biz de rekor kırmak” üzere emin adımlarla ilerliyoruz. Elimizdekinin kıymetini bilememe konusunda emsali görülmemiş bir hünere sahip olan ilimizde bu tarz projelere neden destek verilmediği ise ayrı bir merak konusu.

YORUM-HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!