Bozacı ile şıracının işbirliği devam etti

Bozacı ile şıracının işbirliği devam etti

SÖZLEŞME BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI

Bozacı ile şıracının işbirliği devam etti

Kamu İşveren heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları heyeti arasında yaklaşık 10 gündür devam eden toplu sözleşmenin bittiğini açıklayan Cihan Sen Konfederasyonu ve Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Tevfik Delice, sözleşmenin  milyonlarca kamu çalışanının geçmiş yıllara ait sabıkası ve mevcut yapısı nedeniyle yaraya merhem olamayacağını söyledi.

BELİRLİ KESİM

Türkiye´de toplumun küçük bir kesimini maddi, manevi ve kusurlarıyla birlikte korukla birlikte yüceltmeye çalışılıyor. Diğer kesim ise millete rağmen yok etmeye, milletimizi adeta kamplara ayırmaya yönelik kin ve nefret stratejisi uygulanıyor.  Millete hizmet etmesi gerekirken bazı kişiler, çıkar odaklarına hizmet ediyor. Kamuda sadece kişisel, siyasi, sendikal gerekçelerle yapılan tasfiye, kıyım, tayin ve terfilerin, TBMM´nin seçimlerin üzerinden yaklaşık 100 gün geçmesine rağmen henüz çalışmalarına başlamadı. Seçim sonrası oluşan siyasi tablonun bir hükümet kuramamasından kaynaklı siyasi çalkantıların, 8 Haziran 2015 sonrasını da milletimizin yüreğine ve ocağına ateş düşüren mel´un ve menfur terör hadiseleri vb. olumsuzlukların gölgesinde yaşadık.?dedi.

DİKKATE ALINMADI

Millet olarak, son birkaç yılda, kamu kaynaklarının ortak kalkınma yerine, kamuda lükse ve israf düzeyinde harcamalara aktarıldığını belirten Delice, ?Yerli ve yabancı yatırımcının hukuk tanımaz uygulamalar nedeniyle yatırımlarını daha güvenli ülkelere kaydırdı.  Takdir edilmesi gereken başarı ve üretimin adeta cezalandı.  Bu nedenle üretime dayalı ekonomi, hızla küçülürken rant ekonomisi adeta devleşti. Siyasi ve idari zaafların ekonomik yansımaları olarak kişi başına düşen gelirin yaklaşık 10 yıl önceki düzeyine geriledi. G20 gibi dünya ekonomisinde karşılığı olan uluslararası oluşumlardaki yerimizin hızla gerilere düştü. Döviz ile altın gibi temel ekonomik değerlerin Türk lirası karşısında hızla değer kazandı.  Millet olarak her geçen gün fakirleştiğimize, sabit gelirli kişilerin alım gücünün enflasyon verilerinin çok daha ötesinde düştüğüne şahit olduk. Bu nedenle mevcut siyasi ve ekonomik tablo kamu emekçileri adına sendikaların toplu sözleşmedeki sosyal ve ekonomik taleplerini daha önemli ve öncelikli ihtiyaç haline getirmiştir. Gerçek niyeti kamu çalışanlarının sosyal, kültürel, mesleki ve ekonomik hak ile çıkarlarını korumak olan yetkili konfederasyon ve sendikaların büyük kazanımlar elde edebilmesi için tüm koşullar oluşmuştu. Ancak, geçen yıllarda da izlediğimiz ?Ahbap Çavuş´ adlı tiyatro oyununun ?Dostlar Alışverişte Görsün´ adlı yeni bir perdesini izledik.?diye konuştu.

BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI

Delice, konuşmasına şu şekilde sürdürdü: ?Toplu sözleşme görüşmeleri, yetkili konfederasyon ve sendika temsilcilerinin mutlak itaat ve teslimiyeti ile kamu işveren heyeti başkanının hâkimiyetinde başladı.  Kamu işveren heyeti başkanının hükümet adına sunduğu, ham tekliflerin bile görüşme masasında ?Cumanın bereketi? nev´inden ?güzellemelerle? karşılandı.  Yetkili konfederasyon dışındaki konfederasyon temsilcilerinin kamu işveren heyeti başkanı tarafından kamuoyu önünde özellikle dikkate alındı. Yetkili konfederasyon ile sendikaların iktidar partisi ve dolayısıyla hükümetle karşılıklı ve koşulsuz desteğe dayalı malum ve maruf işbirliği nedeniyle maalesef beklenildiği gibi başarısızlıkla sonuçlanmıştır.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ