Bu acıyı asla unutmayacağız

Bu acıyı asla unutmayacağız

"UNUTMAYALIM VE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALALIM"

Bu acıyı asla unutmayacağız

Mühimmat Fabrikası´nın İmla İşletmesi TNT atölyesinde 3 Temmuz 1997´de meydana gelen patlamanın 18´inci yıl dönümünde hayatını kaybeden MKE işçisi İsmet Altınışık mezarı başında anıldı. Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, ?Bu acıyı unutursak, yeniden yaşarız. Unutmayalım ve gerekli tedbirleri alalım? dedi.

18 YIL GEÇTİ

Kırıkkale bundan tam 18 yıl önce büyük bir patlama ile güne başladı. Birbiri ardına gelen patlamalar, şehrin üzerinden yükselen ateş topları ve duman Kırıkkalelileri büyük bir telaşa sürüklemişti. Şehir boşaltılmış ve hayalet şehre dönmüştü.  Patlama sonrası fabrika çevresinde oturan onlarca kişi yaralanırken, 40 bin konut hasar görmüş, milyonlarca lira maddi zarar meydana gelmişti. Patlamalar nedeniyle halk 3 gün boyunca şehir dışında konaklarken, patlama ile ilgili yapılan soruşturma sonunda kurum dışı bir etki veya sabotaja dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı sonucuna varılmıştı.

SENDİKA YÖNETİCİLERİ VE PERSONEL KATILDI

İşte o patlamada görev şehidi olan İsmail Altınışık için Kırıkkale Şehitliği´nde anma töreni düzenlendi. Törene MKE Mühimmat Fabrikası Müdürü Sait Altıntaş ve yöneticileri, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı, Mürsel Öcal sendika yöneticileri Zekai Tufan, Uğur Kayalı. Mustafa Teke ile işçi temsilcilerinin katılması ile MKE işçisi İsmet Altınışık şehitlik de bulunan mezarı ziyaret edilip dua edildi ve mezarına karanfil bırakıldı.

ALLAH BU GÜNLERİ BİR DAHA GÖSTERMESİN

Törenin ardından açıklama yapan Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, tüm emek ve görev şehitlerine Allah´tan rahmet dileyerek, "18 yıl geçmesine rağmen unutmadık. Kırıkkale´ye de tüm Türkiye´ye de unutturmayacağız. Bir daha böyle bir olay yaşanmasın. Unuttuğumuz zaman bu tür olayların yaşanması kendiliğinden oluşuyor. O tarihten sonra alınan tedbirler, güvenlik önlemleri işyerlerindeki çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile orada çalışan arkadaşlarımızın uzmanlaşması işini daha iyi yapmaya başlaması ile beraber bu tür olayları inşallah bir daha yaşamayacağımıza inanıyorum. Allah bu günleri bize bir daha göstermesin? şeklinde konuştu.

HASSASİYETİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Mühimmat Fabrikası Müdürü Sait Altıntaş ise, ?18 yıl önce 3 Temmuz sabahı 08.50´de başlayan ve ancak üçüncü gün müdahale etme imkanı bulduğumuz Mühimmat Fabrikası İmla Üretim Müdürlüğü uçak bombaları dolum atölyesinde görevli İsmet Altınışık´ın ölümü ile sonuçlanan patlama halen hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Yaşadığımız her acı tecrübe ilerde yaşanabilecek sıkıntılara ışık tutacaktır. İnsan faktörü önemsediğimiz en büyük değerdir. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyetimiz her zaman olduğu gibi artarak devam etmektedir? dedi.

HEDEF EĞİTİLMİŞ VE İŞ SAĞLIĞINA UYAN PERSONEL

Altıntaş şöyle devam etti: ?Hedefimiz; eğitilmiş iş sağlığına uyan, disiplinli personel ile hür türlü koruyucu malzeme teminini sağlayan, modern ve güvenli tesislerin işletmeye alınmasını ve takibini yapan bir yönetim anlayışı oluşmasıdır. Alın teri ve helal kazanç uğrunda şehitlik mertebesine ulaşan değerli kardeşimize ve onun gibi görev şehitlerimize bir kez daha Allah´tan rahmet ve mağfiret diliyorum.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ