Bu gençler alkışlanır

Bu gençler alkışlanır

GMTA LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN BOZULAN ELEKTRİK TESİSATI VE MOBİLYALARINI ÜCRETSİZ TAMİR EDİYORLAR

GMTA LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN BOZULAN ELEKTRİK TESİSATI VE MOBİLYALARINI ÜCRETSİZ TAMİR EDİYORLAR

Bu gençler alkışlanır

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırlamış oldukları proje ile Kırıkkale halkının ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı oluyor. Öğrenciler ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki arızalı elektrik tesisatı, mobilya ve benzeri eşyalarını ücretsiz olarak tamir ediyorlar. Tamir olmayanları yenisi ile değiştiriyorlar. Öğrencilerin bu davranışı takdirle karşılanıyor.

MESLEK LİSELERİNE KARŞI BİR ALGI VAR

Okul Müdürü Hilmi Akgün, halkın hem meslek liselerine olan yanlış algısını değiştirmek, hem de ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak amacı ile bu projeyi hazırladıklarını söyledi. Akgün, ?Öğrencilerimiz okulumuzda yapmış oldukları deney amaçlı işleri halkın istifadesine sunarak hem pratikteki tecrübelerini artırıyorlar, hem de ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı oluyorlar. Öğrenciler, bu sayede sosyal paylaşım ve yardımlaşma duygusunu da pekiştirmiş oluyorlar. Bakanlığımızın teşvik ettiği projeyi hem sivil toplum örgütleri ile birlikte götürerek toplumsal kaynaşmaya vesile olmaya çalışıyoruz. Projeyi çevremizdeki mahalle muhtarları ile görüşerek, mahalle camilerinde anlatarak tanıtımını yaptık. Şimdi uygulamaya geçirdik? dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMCI OLUNUYOR

Elektrik-Elektronik Alan Şefi Lokman Çetinkaya ise ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, evlerinin elektrik tesisatlarının bakımını yaparak eskimiş olan elektrik tesisatlarını yenileriyle değiştirip küçük onarımlarını yaptıklarını söyledi. Proje kapsamında Yuva, Selim Özer, Çullu mahallelerinde evlerin elektrik tesisatlarının bakımını yaptıklarını, lambaları, priz, anahtar, aydınlatma, ısıtma ve soğutma gibi elektrikli ev aletlerinin tamir ve bakımın yaptıklarını belirten Çetinkaya, ailelerin kendilerine müracaat etmesi halinde ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

TAMİR VE BAKIM TAMAMEN ÜCRETSİZ

Mobilya Alan Şefi Ali Tok ise, ?Proje kapsamında Mobilya atölyesinde mahalle sakinlerinden ailelerin yemek sandalyelerini tamir ederek bakımları yapılmaktadır. Okulumuz öğrencisinin talebi üzerine kuluçka makinası yapımına devam edilmektedir. Mahalle muhtarımızın talebi dikkate alınmış yapımına başlanmıştır. Bu yapılan çalışmadan aileler oldukça memnun olmuş, daha sonraki karşılaşmamızda okul hakkında memnuniyetlerini belirttiler? diye konuştu. Yapılan bu çalışmalarda halkımızdan herhangi bir ücret talep etmediklerini giderlerin tamamen yerel imkânlarla karşılandığını belirtti.

HABER: ERSİN ATASAYAR



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti