Bu gençler birer cevher

Bu gençler birer cevher

GÖREVE GELDİĞİ GÜNDEN BERİ SÜLEYMAN DEMİREL LİSESİNİN ADINI DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİKLERLE DUYURAN OKUL MÜDÜRÜ HACI GÜNEŞLİ, YİNE ÇOK FARKLI BİR TÖRENE İMZA ATTI

GÖREVE GELDİĞİ GÜNDEN BERİ SÜLEYMAN DEMİREL LİSESİNİN ADINI DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİKLERLE DUYURAN OKUL MÜDÜRÜ HACI GÜNEŞLİ, YİNE ÇOK FARKLI BİR TÖRENE İMZA ATTI

Bu gençler birer cevher

Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü münasebetiyle Süleyman Demirel Anadolu Lisesinde düzenlenen tören, fırsat verilmesi halinde gençlerin neler başarabileceğinin bir ispatı oldu. Geçtiğimiz günlerde Zeytin Dalı Harekâtına destek vermek amacıyla düzenlenen törenle de adından sıkça söz ettiren Süleyman Demirel Anadolu Lisesinin başarılı idaresi, kadrosu ve öğrencileri yine çok konuşulacak.

VATAN, İNSANIN YUVASINI KURDUĞU VE HUZUR BULDUĞU YERDİR

Duygulu anların yaşandığı törende konuşan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Güneşli, ?Vatan, insanın yuvasını kurduğu ve huzur bulduğu yerdir. Baskı ve zulümden uzak, güven içinde özgürce yaşanan topraktır? dedi. Okul yöneticilerinin yanı sıra, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda, öğrenciler ay yıldız içinde Türk Bayrağı ve 18 Mart Koreografi hazırladılar.

ÇANAKKALE ZAFERİ´NİN 103. YILDÖNÜMÜ

?Türk Ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi´nin 103. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi anmak için buradayız? diyerek konuşmasına başlayan Okul Müdürü Hacı Güneşli, ?Tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yâd etmek, bir daha dönmemek üzere giden Çanakkale şehitlerini hatırlamak için buradayız.?

ÇANAKKALE´Yİ ÇANAKKALE YAPAN GELENLER DEĞİL, GELENLERİ KARŞILAYAN ASİL RUHTUR

?Tarihin akışını değiştiren nice şanlı zaferler vardır. Çanakkale Zaferi de bunlardan biridir. Mehmetçiğin, ölürsem şehit, kalırsam gazi parolasıyla istiklali ve istikbali uğruna toprağa düştüğün yerdir Çanakkale. Enginlere sığmayıp taşan bir milletin yeniden var oluş destanı yazdığı yerdir Çanakkale. Çanakkale´yi Çanakkale yapan gelenler değil, gelenleri karşılayan asil ruhtur. Anadolu´nun her köşesinden, Rumeli den, Bağdat´tan, Şam´dan Üsküp´ten Bosna´dan kopup gelmiş, dilleri ve renkleri farklı ama davaları aynı olan bir milletin omuz omza verdiği mücadelenin adıdır Çanakkale? diye konuşmasını sürdürdü.

1000 YILDIR TÜRK MİLLETİNİ BU TOPRAKLARDAN ATMAK İÇİN GELİYORLARDI, BU KEZ TOPYEKÛN GELDİLER

Okul Müdürü Güneşli, sözlerini şöyle tamamladı: ?Bir zamanlar Viyana kapılarından Kudüs´e kadar uzanmış olan eski Osmanlı´nın Başkenti İstanbul´u alarak Türk Milletini tarihten silmek istiyorlardı. 1000 yıldır Türk milletini bu topraklardan atmak için geliyorlardı, bu kez topyekûn geldiler, ama onları karşılayan asil ruh öyle bir ruhtur ki çelikle barut, inancın ve azmin karşısında yenik düştü.?

ÇANAKKALE´Yİ ÇANAKKALE YAPAN RUH, ?ESİR YAŞAMAKTANSA ÖZGÜR ÖLMEYİ YEĞLERİM´ DİYEN İNSANLARIN RUHUDUR

?Çanakkale´de yokluk varlığı yenmiştir. Maneviyat maddiyatı yenmiştir. Özgürlük sömürüyü yenmiştir. Çünkü Çanakkale´yi Çanakkale yapan ruh, ?Esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim´ diyen insanların ruhudur. Onlar, ezanımız dinmesin, bayrağımız inmesin, namusumuz çiğnenmesin diye canlarını feda etmekten kaçınmadılar. Onların davası vatan davasıydı. Bedeli kanla yoğrulmuş, canla ödenmişse bunun adı artık vatandır. Vatan, insanın yuvasını kurduğu ve huzur bulduğu yerdir. Baskı ve zulümden uzak, güven içinde özgürce yaşanan topraktır, canlarını hiç düşünmeden bu toprağa verenler için.?

HABER-FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI-ERHAN GÖGEM



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ