Bu hainliktir!

Bu hainliktir!

KÖKSAL, AYN EL- ARAB´A YAPILAN SALDIRI VE AKABİNDE YAPILAN SUÇLAMALARLA İLE İLGİLİ OLARAK, ?BU KURULACAK KOALİSYONLA İLGİLİ BİR TAKIM İNCE MÜHENDİSLİK HESAPLARI DA OLABİLİR? DEDİ.

KÖKSAL, AYN EL- ARAB´A YAPILAN SALDIRI VE AKABİNDE YAPILAN SUÇLAMALARLA İLE İLGİLİ OLARAK, ?BU KURULACAK KOALİSYONLA İLGİLİ BİR TAKIM İNCE MÜHENDİSLİK HESAPLARI DA OLABİLİR? DEDİ.

Bu hainliktir!

Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Ayn el-Arab´a yapılan saldırının suçlusu olarak Türkiye´nin gösterilmesine, ?Bu Türkiye´yi uluslararası anlamda zayıf düşürmek için yapılmış bir hainliktir? diyerek tepki gösterdi.

TEŞKİLATLA TOPLANTILAR YAPILDI

Seçim ardından nöbetçi vekillik uygulamasını sürdüren ve düzenledikleri halk günü ile vatandaşların sıkıntılarını dinleyen AK Parti´de bu haftanın nöbetçi vekili Oğuz Kağan Köksal oldu. Köksal, halk günü öncesinde basın mensupları ile bir araya gelerek ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun teşkilatla yaptığı toplantıların ardından, milletvekilleri ile de görüştüğünü ve düşüncelerini sorduğunu ifade eden Köksal şöyle konuştu: 

MİLLETVEKİLLERİNE GÖRÜŞLERİ SORULDU

?Başbakanımız geçtiğimiz hafta il başkanlarını, kadın ve gençlik kollarını toplamıştı. Daha sonra seçilen milletvekilleri ile genel merkezde bir toplantı yapıldı. Başbakanımız üç gruba ayrılan milletvekilleri ile ayrı ayrı toplantılar yaptı. Yani kısacası AK Parti belli konularda karar verme aşamasına gelmiş bulunuyor.  Başbakan milletvekillerinin koalisyonla ilgili düşüncelerini dinledi ve notlar aldı. Ayrıca, ?Kimi meclis başkanı olarak görmek istersiniz?´ diye sordu. Böylece üç gruplu toplantı tamamlanmış oldu.?

BİRİNCİ PARTİYİZ

?Yeminden beş gün sonra meclis başkanlığına aday olma süreci vardı. Bu süre tamamlanıyor. Ayın 30´nda turlar başlayacak. Dolayısıyla önümüzdeki hafta içerisinde de meclis başkanlık divanı da teşekkül etmiş olacak. Bu süreçten sonra da hükümet kurma çalışmaları var. Biz Türkiye´nin birinci partisiyiz. Siyasi tarihimize baktığımızda yüzde 41 ve üzeri oy alarak iktidara gelme durumu çok azdır. İktidarların büyük çoğunluğu yüzde 41´in altında bir oy alarak sağlanmıştır.?

RESTORASYON DEVAM EDECEK

?Biz seçim sistemindeki azizlikten dolayı yüzde 41 oy almamıza rağmen tek başımıza iktidar olamadık. Bu oy oranı neredeyse Türkiye´nin yarısı ediyor. Türkiye´nin yarısı hala AK Parti diyor. AK Parti´nin hükümette birinci parti olması gerekiyor. İnşallah koalisyon memleketimizin hayrına olur. AK Parti ülkenin ve milletin menfaatine yaptığı restorasyonu devam ettirecektir.?

İDDİAYI ORTAYA ATIP, İSPATINI İSE DEVLETTEN BEKLİYORLAR

Fatih Gençer´in, Ayn el-Arab´a yapılan saldırı da özellikle HDP´den Türkiye´ye yönelik suçlamaların yapıldığını hatırlatması üzerine Köksal şu değerlendirmeleri yaptı:  ?Türkiye´nin suçlanması tamamen yanlış, taraflı ve bilerek ortaya atılmış bir iddiadır. Bu Türkiye´yi uluslararası anlamda zayıf düşürmek için yapılmış bir hainliktir. Dikkat ederseniz iddiayı ortaya atanlar herhangi bir şey ispat edemiyor. ?Türkiye´nin bu olayda parmağı var, yoksa aksini ispatlayın´ diyorlar. Böyle bir şey var mı? İddiayı ortaya atanın kendisi ispatla mükelleftir. Bu dış mihrakların bir oyunudur. Türkiye bu oyuna gelmeyecektir. Bizim politikamız Suriye´nin toprak bütünlüğünü koruması ve oradaki insanların can güvenliğinin sağlanması yönündedir.?

İNCE MÜHENDİSLİK HESAPLARI OLABİLİR

?Ülkemize 1,5-2 milyon sığınmacı geldi. Mezheplerine ve ırkına bakmadık. Uluslararası örgütten ülkemize geldiler ve ülkemizi takdir ettiler. Kobani´nin daha önce IŞİD tarafından işgal edilmesi sırasında, müdahale edilmek üzere toprağımızdan bir takım insanların geçişine müsaade ettik. Hatta bu olayı diğer partiler seçim malzemesi olarak kullandı. Bu duruma bakacak olursak biz söylenenin tam tersini yaptık. Bunu yapan bir ülke aradan dört ay sonra tersini yapabilir mi? Bu Türkiye´yi zora sokmak adına ortaya atılan bir iddiadır. Bu kurulacak koalisyonla ilgili bir takım ince mühendislik hesapları da olabilir.?

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN HALK DÜŞMANIDIR

?Bu olaylarda veya başka olaylarda halkı sokağa çekmeye çalışan bir halk düşmanıdır. Birisi halkı sokağa çağırıyorsa hainlik yapıyordur. Bizim halkımız böyle şeylere itibar etmez ve etmeyecektir. Boşu boşuna umutlanmasın. Türk milleti kendi içerisinde bir bütün olarak kendi yoluna devam edecektir.? 

TEDBİRLER ALINIYOR

Köksal sınırda yaşanılan bu olayların Türkiye´ye sıçramaması adına tedbirlerin alındığını da ifade etti. Köksal şöyle devam etti: ?Hududumuzda bir yangın yeri var. Düşününki bir apartman, bitişik ev yanıyor. Bu yangının sıçramaması için tedbir almak zorundasınız. Türkiye´nin durumu da bu. Orada bir kaos var. Zaten Suriye baştan başa bir kaos. Üçe, dörde bölünmüş durumda. Bizim birincil hedefimiz Suriye´nin toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesidir. Ancak şuanda dört, beş başlı bir sistem yürüyor. Bu sistem de bizim hududumuza dayanıyor. Bizim bu duruma göre tedbirleri almamız gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri orada her türlü askeri tedbiri almış durumdadır. Yine oradan bir göçmen akını olabilir. Bununla ilgili de tedbirler alınmıştır.? HABER-FOTOĞRAF: FATİH GENÇER



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız