Bu ışık hiç sönmeyecek

Bu ışık hiç sönmeyecek

ATATÜRK´ÜN YAKTIĞI KURTULUŞ MEŞALESİ EBEDİYEN YANACAK...

Bu ışık hiç sönmeyecek

Ulu önder Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´da yaktığı kurtuluş meşalesinin 97´nci yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk´ü anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Törene vatandaşların yeterince ilgi göstermediği gözlendi. Tören sırasında gençlerin attığı sloganlar dikkat çekti.

ATATÜRK´ÜN YAKTIĞI KURTULUŞ MEŞALESİ

Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen etkinlikler, tüm illerde eş zamanlı olarak gençlik yürüyüşü ve ödüllü yol koşusuyla başladı. Genç erkek ve kızlar sıcak havaya karşın derece yapmak için koştular. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtı´na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün çelengi konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Rifat Ünlü yaptı. Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´da yaktığı Kurtuluş meşalesini ilelebet taşıyacaklarını söyleyen Ünlü, ?Bize armağan olan bu meşale, ilelebet sönmeyecektir? dedi.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEDİRTEN RUH

Ünlü, ?Samsun´da tutuşan kurtuluş meşalesinin, Anadolu´da elden ele, gönülden gönle dolaşmasının 97. Yıldönümü Milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs.?

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Cumhuriyet Meydanı´ndaki törene Vali Vekili Mükerrem Ünlüer, bürokratlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin yürüyüşü sırasında attıkları sloganlar dikkat çekti. Öğrenciler gençlik marşı yerine  ?Şehitler ölmez vatan bölünmez? şeklindeki slogan atarken bir grup öğrenci ise hep bir ağızdan tekbir getirdi. Bir gurup öğrenci ise ?Mustafa Kemalin askerleriyiz? diye slogan attı. Bu durum gençler arasında da bir ayrışma mı başladı? şeklinde yorumlandı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ