Bu mesleğin kıymetini başı sıkışan biliyor!

Bu mesleğin kıymetini başı sıkışan biliyor!

İKİ KUŞAK DEDEDEN TORUNA MESLEK

Bu mesleğin kıymetini başı sıkışan biliyor!

Kırıkkale´de iki kuşak dede mesleğini devam ettiren ve yıllardır bu iş ile uğraşan Selim Yakut´ Bizler insanların gün içerisinde akıllarına düşen bir işi yapmıyoruz fakat akıllarına düştüğü zaman ise gerçekten başları sıkışmış oluyor´ dedi.

BU İŞ İÇİN SANATÇI OLMAK LAZIM

Kırıkkale´de 40 yıldır Hüseyin Kâhya Parkının bulunduğu caddede kilit tamiri ve anahtar imalatı, kapı tamiri gibi özellikle çilingirlik konusunda vatandaşlara hizmet veren Yakut bu güne kadar müşterilerin devamlı memnuniyeti sayesinde öncelikli tercih edilen usta olduğunu söyledi. Çilingirlik işinin sanat gerektirdiğini belirten Yakut bu mesleğin sıkça bir iş gerektirmediğini ancak vatandaşların başı sıkıştığında bu mesleğin kıymetini bildiklerini belirtti.

İKİ KUŞAK DEDEDEN TORUNA MESLEK

Bu işin kendisine dededen gelen bir meslek olduğunu dile getiren Yakut´ İnsanlara giyim, yiyecek ve barınma gibi hizmetler hizmeti vermesek de bu temel ihtiyaçlar kadar önemli biz hizmet veriyoruz. Vatandaş gece yarıları kapılarda kalıyor anahtarları kırılıyor veya hırsızlık vakalarından dolayı daha güvenli bir kilit ihtiyacı duyuyor. İşte tam olarak bu noktada bizler, vatandaşın aklına geliyoruz ve ne kadar önemli bir iş yaptığımız gün yüzüne çıkıyor. Bu gerçekten kolay bir iş değil sanat gerektiren meslektir.´ dedi.

10 BİNİ AŞKIN FARKI ANAHTAR

Dükkânında 10 bini aşkın farkı türde ve farklı markalarda anahtarı bunan Yakut sadece anahtar tamiri yapmadığını bunun yanı sıra otomatik kapı ve anahtarı, araç anahtarı ve tamiri de yaptığını dile getirdi. Yakut 10 bini geçkin farklı anahtarı ve yılların vermiş olduğu tecrübesiyle neredeyse her kapıyı açacağını ve her türlü tamiri yapacağını dile getirdi.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü