Bu parkı herkes çok sevecek

Bu parkı herkes çok sevecek

ESKİ MKE LOJMANLARININ SAHASINA YAPIMI GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLANAN ŞEHİR PARKINDA SONA GELİNDİ

ESKİ MKE LOJMANLARININ SAHASINA YAPIMI GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLANAN ŞEHİR PARKINDA SONA GELİNDİ

Bu parkı herkes çok sevecek

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın kendisine sorulması durumunda ?Övünebileceğim en iyi hizmet? diye söz ettiği Şehir Parkı inşaatında sona gelindi. Eski MKE Lojmanları sahasında içinde tarihi çınar ağaçları ve değişik türden yüzlerce ağaç ve bitki türü bulunan parkı aynı anda binlerce kişi ortak kullanabilecek. 11 Temmuz´da hazır olacağı belirtilen park Kırıkkale´nin prestij sahası olacak. Büyüklüğü ve işlevliği ile dikkat çeken bu parkı kuşkusuz herkes çok sevecek.

KIRIKKALE´NİN PRESTİJ SAHASI OLACAK

Makina Kimya Endüstri Kurumu eski lojmanlarının bulunduğu sahada geçtiğimiz yılsonunda inşaatına başlanan Şehir Parkı projesinde sona gelindi. Kısa sürede alt yapısı tamamlanan sahada yüzlerce personel parkı açılış tarihine yetiştirmek için hummalı bir çalışma yapıyor. Bir tarafta yürüyüş ve oturma grupları inşaatı, bir tarafta aydınlatma ve yürüyüş yolları, bir tarafta havuz ve doğal su kanalı bir tarafta yeşillendirme çalışmaları aralıksız sürüyor. Doğal çim ve değişik türden yüzlerce bitki örtüsü ile tam bir koruyu andıran parkta her türlü aktiviteye açık alanlar ve mekânlar bulunuyor. Estetik güzelliği, alanı ve tesisleriyle park şehrin prestiji olacak gibi görünüyor

ÇINAR AĞAÇLARI PARKIN SİMGESİ OLACAK

Şehir parkı projesinin ilk ortaya atıldığı günden bu yana merak konusu olan saha içindeki çınar ağaçlarına dokunulmadan bulunduğu yerde çevresinde düzenleme yapılması parka özel bir güzellik katıyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre yaşları Kırıkkale´nin kuruluş tarihinden daha fazla olan Çınar ağaçlarının çevresi özel dizayn ediliyor. Ayrıca çınar ağaçlarının yaşı ve özelliklerinin anlatıldığı birde tabela konulacak. Ayrıca diğer doğal Çam ağaçları, akasya ve meyve ağaçlarının da aynen korunmuş olması parka doğallık kazandırıyor. Ağaçların yanı sıra çeşitli tür bitkilerde aynen korunuyor. Bunun yanında ithal ağaçlar ve bitki türleri park içinde yerini alırken Kırıkkalelilere nefes alacakları güzel bir ortam sağlayacak. 

YAKLAŞIK 50 DÖNÜM ARAZİSİ VAR

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın sık sık ziyaret ettiği inşaat sahasında neredeyse yok yok. Yaklaşık 50 dönümlük alan üzerine kurulan Şehir Parkı içerisinde havuzlar, yürüyüş yolları, sergi duvarları, konser alanı, sahne platformu, yürüyüş, bisiklet ve paten yolları, kuş evleri, etkinlik çayırı ve sahne, bitki labirenti, açık hava atölye alanı, kokulu çiçekler bahçesi, açık ve kapalı oturma alanları, tırmanma duvarı, oyun tepeleri, ışık oyunlu süs havuzları, renkli bitkiler bahçesi bulunuyor. Önceki gün ziyaret ettiğimiz park sahasında bizi karşılayan görevlilerin saha ve park içindeki aktiviteler hakkında verdikleri bilgilere göre Şehir Parkı Kırıkkale için bulunmaz bir mekân olacak.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü