Bu okullar çok güvenli

Bu okullar çok güvenli

KIRIKKALE'DE “BEYAZ BAYRAKLI” OKULLAR ÇOĞALIYOR

KIRIKKALE'DE “BEYAZ BAYRAKLI” OKULLAR ÇOĞALIYOR

Bu okullar çok güvenli

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kırıkkale’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların yüzde 88’i “Beyaz Bayrak” alma hakkına sahip oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Beyaz Bayrak Projesi” protokolü kapsamında “Beyaz Bayrak” alacak okulları tespit etmek üzere oluşturulan İl Denetim Komisyonunun denetimleri neticesinde Kırıkkale'de Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların “Beyaz Bayrak” alma oranı yüzde 88'e ulaşırken son olarak Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 19 okuldan 12 tanesi “Beyaz Bayrak” almaya hak kazandı.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu ön hazırlıklar çerçevesinde 21 Eylül itibariyle yüz yüze eğitime başlanacağını hatırlatarak, “Biz Kırıkkale olarak öğretmenlerimizle şu an okullarımızda bu sürece hazırız” dedi. Tüfekçi, “Bakanlığımız Koronavirüs salgını sebebiyle bir hijyen kılavuzu yayımladı. Bu kılavuz olabildiğince ayrıntılı.”

“Okul bahçesinden başlayarak servis araçlarını ve tüm sınıfları kapsıyor. Bu kılavuz çerçevesinde biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale özelinde ayrıntılı bir hazırlık yaptık. Tüm okullarımızda dezenfekte işlemi yapıldı. Bu salgından dolayı haklı olarak, korkarak çocuğunu sokağa bile bırakmayan aileler olabilir. Ancak bizler diyoruz ki, okul sokaktan her zaman daha güvenlidir. Velilerimiz yüz yüze eğitim kararı verildiğinde çocuklarını okullarımıza rahatlıkla gönderebilirler.”



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti