Bunlar da bizim mucitler

Bunlar da bizim mucitler

ATIK YAĞDAN SABUN YAPIP FUARDA SERGİLEDİLER

ATIK YAĞDAN SABUN YAPIP FUARDA SERGİLEDİLER

Bunlar da bizim mucitler

Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ?4006 TÜBİTAK destekli bilim fuarı etkinlikleri´ kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından değişik dallarda 25 adet proje fuarı gerçekleştirildi. Geleceğin mühendis adayı öğrencilerin yapmış olduğu icatlar fuara katılanların büyük dikkatini çekti.

BÜYÜK TAKDİR TOPLADILAR

Eğitim ve öğretim alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gelecekte büyük başarılara imza atacak öğrencileriyle birlikte 4006 TÜBİTAK destekli bilim fuarı etkinlikleri´ kapsamında 25 projeyi meraklılarıyla buluşturdu. Birbirinden farklı icatların yer aldığı sergide atık yağlardan sabun yapan öğrencilerle birlikte diğer öğrenciler büyük takdir topladı.

EKONOMİK TATLI ELDE ETTİLER

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Kadir Temizgül, ?Yiyecek içecek hizmetleri alanında; alan öğretmenlerimiz Sevcan Solunoğlu, Ergun Batak ve Türker Aktürk nezaretinde öğrencilerimizle birlikte Mutfakta değişik tatlar gerçekleştirmişlerdir;  Günlük hayatta yediğimiz Mantıyı ıspanakla renklendirerek yeşil mantıyı yaparak değişik bir görüntü ve lezzet elde etmişlerdir. Şimdiye kadar yediğimiz baklavaya ceviz yerine balkabağı koyarak daha ekonomik ve değişik bir tatlı elde etmişlerdir.?

VEJETERYAN LAHMACUN YAPTILAR

Temizgül açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Geleneksel içeceklerimizden Osmanlı şerbetini doğal olarak üreterek beğeniye sunmuşlardır. Tulumba tatlısının hamuruna Antep fıstığı ile harmanlayarak yeşil tulumba tatlısı yapmışlardır. Vejetaryen Lahmacun yaparak et sevmeyenlerin hizmetine sunmuşlardır. Ev ortamında bulabileceğimiz meyvelerle(elma- portakal ?limon ?Ayva vb.) doğal sirke üreterek organik üretime öncülük etmişlerdir. Glütensiz Ekmek yaparak beslenmeye yeni bir boyut eklemişlerdir. Yemeklerimizin vaz geçilmez tatlandırıcıları baharatların kullanım alanları ve miktarlarına ayrıca faydalarına dikkat çekmişlerdir.?

BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE IŞIK TUTTULAR

?Kimya öğretmenimiz Sadiye Demir İpek nezaretinde; atık yağlardan doğal sabun çocukların rahatlıkla oynaya bileceği doğal oyun hamuru, rengârenk mumlar, periyodik cetvelin kolay öğrenimine yönelik çalışmalar, elementlerle tombala yaparak öğrenmeyi eğlenceli öğrenme, atom numaraları ile duvar saati üretmişlerdir. Biyoloji dalında öğretmenimiz Yaşar Başkal nezaretinde öğrencilerimiz bitkilerin yetiştirilmesinde Klorlu suyun, yağmur suyunun, ırmak suyunun ve asitli suların etkilerini araştırarak ev bitki yetiştiriciliğine ışık tutmuşlardır.?

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

?Konaklama ve seyahat hizmetleri alanında Öğretmenimiz Hasan Demir ve öğrencilerimiz hizmet sektöründe yabancı dilin ne denli önemli olduğunu göstermek için dilin daha kolay öğrenimini sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Okul müdürü olarak çalışmalarda emeği geçen tüm idareci öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor. Davetimize icabet eden tüm katılımcılara nezaketlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum? dedi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu