Bunlar din adamı değil”

 Bunlar din adamı değil”

TEKİN`DEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA SERT ÇIKIŞ

CHP'Lİ TEKİN, İKTİDARI LÜKSE OLAN DÜŞKÜNLÜKLERİ” İLE ELEŞTİRİRKEN KALABALIKTAN GELEN, DİYANET İŞLERİ BAŞKANI NE OLACAK?” SÖZÜNE ŞU CEVABI VERDİ: 

Bunlar din adamı değil”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in Kırıkkale'de emeklilerle buluşması sırasında yaşanılan birebir diyaloglar hafızalara kazındı. İktidarı, ‘halka karşı tasarruflu, kendilerine gelince lüks düşkünü' sözleriyle eleştiren Tekin'in Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e, Derhal o aracı bırak, sana bu yakışır” tavsiyesi Kırıkkale'de büyük yankı uyandırdı.

 ÖZTÜRK'ÜN YAZISI GÜNDEM OLUŞTURDU

Beraberinde Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Cumhuriyet, Yurt, Yeniçağ, Vatan, Milliyet, Taraf ve Bugün Gazetesi ile Samanyolu TV'nin temsilcileri ile birlikte Kırıkkale'ye gelen CHP'li Gürsel Tekin'in açıklamaları yaygın basının da gündemine oturdu. Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün Kırıkkale izlenimleri ile ilgili yazdığı, AKP'li belediye, işçi emeklilerini soymuş” başlıklı yazısı da Kırıkkale'yi ülke gündemine taşıdı.  

HAFIZALARA KAZINAN DİYALOGLAR

CHP'li Tekin'in özellikle emeklilerle girdiği birebir diyaloglar hafızalara kazındı. İktidarı emeklilerin sorduğu sorular üzerinden eleştiren ve birbirinden çarpıcı açıklamalar yapan Tekin'in bıraktığı izlenim Hüseyin Kâhya Parkı'nda emeklilerin olduğu kadar, tüm Kırıkkale'de de ana gündem konusu oldu.

TUVALET SOHBETİ

CHP'li Tekin 2013 yılında yine Hüseyin Kâhya Parkı'nda emeklilerle girdiği bir diyalogu şöyle anlattı: 2013 yılında yine bu parkın içinde 3 emekli ağabeyimle sohbet ettim. İsteklerini sordum. İçlerinden birisi, ‘Bizim tuvalet sorunumuz var' dedi. Burada bir tuvalet varmış, önceleri ücretsizmiş. Sonra ücretli yapmışlar. Şimdi o tuvalete para verip girenler var ve giremeyenler var. Giremeyenler buradan kalkıp evlerine gitmek zorunda kalıyorlar.”

KEDİNİN BİLE ÖMRÜ VAR”

Bugün sizleri dinlemeye geldik. Biz hep konuşuyoruz. Sizin derdiniz, kederiniz nedir, talepleriniz nedir? Bunları öğrenmeye geldik. Eğer siz konuşursanız, biz dinlemek istiyoruz” diye konuşmasına devam eden Tekin'in sözleri kalabalıktan bir emeklinin, Bunların (iktidarın) gitmesini istiyoruz” tepkisiyle kesildi. Tekin bu tepkiye, Gidecekler merak etmeyin. Bir kedinin bile ömrü var” diyerek karşılık verdi.

BOYUNUZ MU UZUYOR?”

Tekin'in hedefinde Başbakan Davutoğlu'nun TBMM'ye 550 lüks araç alması vardı. Bu konuda şunları söyledi; Ey Davutoğlu, 2 ay önce siz çıkıp, tasarruf tedbirleri diye bir paket açıkladınız. Hatta abartıp o teneke parçası plaketleri bile yasakladınız. Neymiş, tasarruf edecekler. TBMM'ye 550 tane lüks araç aldılar. Ankara'da evinizden bakanlığa giderken 50 bin TL'lik araçla gidemez misiniz? 1 milyonluk araca binince boyunuz mu uzuyor?”

DERHAL O ARACI BIRAK”

Tekin tam konuşmasına devam ediyordu ki yine kalabalıktan bir ses yükseldi. Bir emekli, Diyanet İşleri Başkanı ne olacak?” diye bağırdı. Onu hiç sormayın, içim acıyor” diye devam eden Tekin'in Rahmetlik babam da iyi bir din adamıydı. Bunlar din adamı falan değil. Dinimiz israfı yasaklamıştır, hırsızlığı yasaklamıştır, yalanı yasaklamıştır. E hani bunlar ekrana çıktığında, ‘Komşunuz açken, siz tok yatmayacaksınız' diyordular? Ey Sayın Diyanet İşleri Başkanım, nasıl huzurla o araca biniyorsunuz? Derhal o aracı bırak sayın başkanım sana o yakışır. Hatta birçok ülkenin bakanı, belediye başkanı gibi yürüyerek ve bisikletle gidin makamınıza” sözleri büyük alkış topladı.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

Tekin iktidarı lüks düşkünlüğü ile eleştirmeye devam etti ve emeklileri uyardı: Kayseri'nin suyu mu çıktı ki İtalya'dan, Fransa'dan mobilya getirtiyorsunuz. 10 liralık işi bin liraya alırsan emekliye de, işsize de, esnafa da para kalmaz. Tüm bunları görün. Kendi kaderinizi tayin etmek istiyorsanız, elinizi vicdanınıza koyun ve 7 Haziran'da oyunuzu ona göre kullanın.”

KURBAN PARASINI 6 TAKSİTTE ÖDEYEN VAR

Tekin'in emeklilerle sohbet ederken, Borcu olmayan parmak kaldırsın” sözüne sadece bir emekli borcu olmadığını beyan ederek kendini göstermedi. Tekin, bu emekliye, Babam gibi borçtan korkuyorsun” diyerek karşılık verdi. Bu sırada bir emekli mikrofonu alıp şu sitemli sözleri söyledi: Uzaklardan kızımız, damadımız, torunlarımız geliyor. Kurban kesebilmek için borçlanıyoruz. İnanın kurban parasını 6 taksitte ödeyenlerimiz var.”

ALLAH SİZE AKIL FİKİR VERSİN”

Tekin, CHP'nin emeklilerle ilgili vaatlerine, Parayı nereden bulacaksınız?” diye karşı çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i, Allah size akıl fikir versin, iman versin” diyerek şu sözlerle eleştirdi: Parayı nereden bulacaksınız?” diye bir cümle kullanıyorlar. Kim? Maliye Bakanı… Yani sizden vergi toplayan zatı muhterem. ‘Parayı nasıl kullanacaksınız?' diye sorsa bence daha anlamlı. Para var, parayı bulmamıza gerek yok. Para nerede biliyor musunuz? Şuanda almış olduğunuz hava hariç her şeye vergi ödüyorsunuz. Af edersiniz tuvalete giderken bile vergi ödüyorsunuz. Emekli olduğunuz gibi aynı zamanda vergi mükellefisiniz. Hastanede doğan çocuğunuz, ‘hoş geldi' vergi mükellefi oluyor. Sonra da, ‘emekliye, işçiye, memura, taşeron işçiye verilecek parayı nereden bulacaksınız' diyorlar. Allah size akıl fikir versin, iman versin.”



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı