Büyük başarı küçük girişimlerle başlar

Büyük başarı küçük girişimlerle başlar

VALİ HAKTANKAÇMAZ ?ROBOT KAMPI´ KAPANIŞ TÖRENİNE KATILDI

VALİ HAKTANKAÇMAZ ?ROBOT KAMPI´ KAPANIŞ TÖRENİNE KATILDI

Büyük başarı küçük girişimlerle başlar

TÜBİTAK ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen ?Robotlarla Uzay ve Bilim Oyunları? robot kampı kapanış töreni Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Nurettin Topçu Salonu´nda gerçekleştirildi.

TÖRENE TÜM PROTOKOL KATILDI

On gün süren robot kampı kapanış törenine, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Çağlayan, Keskin Kaymakamı Muammer Köken, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, öğretim üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

VALİ MEMNUNİYETİNİ İFADE ETTİ

Böyle bir etkinliğin, böyle bir çalışmanın Kırıkkale´de yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Haktankaçmaz, ?Projenin başlığına bakınca robot, uzay, bilim ve oyun. Bu kavramları, bu olguları çocuklarımıza oyun içerisinde verebilmek için çok iyi düşünülmüş bir proje? diye konuştu.

BÜYÜK BAŞARI KÜÇÜKTEN BAŞLAR 

Önceki yüzyılın sanayi yüz yılı olarak adlandırıldığını, artık içerisinde bulunduğumuz yüzyılın ise bilgi çağı, bilgi toplumu ve bilgi yüzyılı olduğunu ifade eden Vali Haktankaçmaz, ?Bizler bunun farkındayız. Ülke olarak bu konuda son dönemde çok güzel çalışmalar oldu. Özellikle bilgiye dayalı teknoloji konusunda, bilgiye dayalı teknolojik ürünlerin üretilmesi konusunda ülkemizde de çok gurur verici gelişmeler oluyor. Burada yapılan çalışmalar belki küçük bir çalışma ama ben genç beyinlere seslenmek istiyorum ´ Her büyük başarı böyle küçük girişimlerle, küçük çalışmalarla başlar´ hiç kimse yirmi basamaklı bir merdivenin yirminci basamağına zıplamaz. Önce birinci basamağı çıkarsınız, sonra ikinci basamağı çıkarsınız. İkinci basamağa çıkınca farklı yollar, farklı alternatifler görürsünüz ama o yolları görmek için birinci ve ikinci basamağı çıkmanız lazım? dedi. Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından geliştirilen robotlarla gösteriler yapıldı.

HABER: KIRIKKALE VALİLİĞİ



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu