Büyük Kermes

Büyük Kermes

KALE İLİM VE KÜLTÜR DERNEĞİNDEN GELENEKSEL KERMES

Büyük Kermes

Kale İlim ve Kültür Derneği geleneksel olarak öğrenciler yararına düzenlediği Büyük Kermes vatandaşların hizmetine açıldı. Kermes 8 gün açık kalacak.

YOK YOK

Kurban kesimi ve duaların edilmesiyle hizmete sunulan kermes, zengin çeşidi ve ekonomik fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Vatandaşlar kermeste, nevresim, çocuk giyim, , mutfak takımları, giyim, ayakkabı, ev yapımı, yufka, börek, tatlı çeşitleri, gözleme, bazlama, yaprak sarma ve döner gibi el emeği göz nuru ürünleri bulabilecekler.

ÖĞRENCİLERİMİZİN YARARINA KULLANIYORUZ

Her yıl olduğu gibi bu yılda kermes düzenlediklerini belirten Dernek Başkanı Ali Atlı, Bizler öğrencilerimizin eğitimlerinde kolaylık sağlanması amacıyla hayırsever iş adamlarımızla birlikte bu kermesi düzenledik. Buradan elde ettiğimiz gelirleri fakir öğrenciler yararına kullanacağız. Kermesimiz 8 gün Kırıkkale halkına hizmet verecek. Bizlerde tüm Kırıkkale halkımızı büyük kermesimize davet ediyoruz. Her yıl olduğu gibi yine hanımların el emeği göz nuru ürünlerini görücüye çıkardık” dedi.

ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Kale Talebe Yurt Müdürü Mehmet Aksu ise; buradan elde edilen gelirlerin öğrenciler için harcandığını ifade etti. Öğrencileri hem dinlerine bağlı, hem de gelecekte iyi yerlere ulaşabilmesi eğittiklerini belirten Aksu, Çünkü bizim geleceğimiz bu öğrenciler. Öğrencilerimizin hayır çarşısındaki gelirlerle eğitimlerine katkı sağladıkça onlar geleceğe daha emin adımlarla ilerlemiş olur. Ben tekrardan bu hayır çarşısının düzenlenmesinde emeği geçen hayırsever arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HAYIR KURBANI İÇİN YARIŞTILAR

Konuşmaların ardından kermes için kesilecek kurban açık artırmaya sunuldu. 500 TL ile başlayan açık artırma fiyatını son olarak 6 bin TL ile Tosunlar Un sahibi Mehmet Tosun sahiplendi. Daha sonra dualar eşliğinde kurban kesimi yapıldı. Kermese Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın yanı sıra, Kale İlim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Atlı, Asude İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Durusoy, Yurt Müdürü Mehmet Aksu, Saadet Partisi Milletvekili Adayları, sivil toplum kuruluş temsilci başkanları ve çok sayıda hayırsever iş adamı katıldı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı