ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Askerlik çağı gelmiş 44 engelli vatandaş 1 günlüğüne temsili askerlik yaptı. Kışla girişinde askerlik işlemleri yapılan gençler eğitim sonunda komutanlarının elinden teskere alarak terhis oldular.

BİR GÜNLÜĞÜNE ASKERE ALINDILAR
Engeliler Haftası dolayısıyla Gönüllü Askerlik uygulaması kapsamında engelli gençlerin bir günlüğüne askere alınmaları dolayısıyla Kırıkkale Mühimmat Depo Komutanlığı Üsteğmen Korhan Zağralı Kışlası?nda tören düzenlendi. Kışlaya erken saatlerde aileleriyle gelen bedensel ve zihinsel engellilerin önce askerlik kayıtları yapıldı. Sağlık kontrolünden sonra askeri üniformaları giydirildi. Tören alanına gelen engelli gençlere usta askerlerin eşliğinde askerlikte en önemli ve temel eğitim olarak bilinen ??tekmil?? yanaşık düzen ve benzeri hareketler gösterilerek tekrarlatıldı.
 
KUTSAL HİZMETİ YERİNE GETİRİYORLAR
Ailelerin de izlediği tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. 2011 özel celp erleri adına Er Hüseyin Kılıç dönem plaketini yaş kütüğüne çaktı. Engelliler daha sonra ellerini silahların üzerine koyup askerlik yemini ederek ant içtiler.
Törende konuşan Kırıkkale Garnizon Komutan vekili Tank Albay Zafer Aka, bugüne kadar hastalıkları nedeniyle askerlik vazifesini gerçekleştiremeyen vatandaşların yemin töreni için bir araya geldiklerini belirtti. Askerlik mükellefiyeti, asker millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğuna belirten Aka, ??Bu kutsal hizmeti yerine getiren her birey bunun haklı gururunu da ömür boyu taşımaktadır?? dedi. 
 
SİZLER BİRER MEHMETÇİKSİNİZ
Askerliğini tamamlayan gençlere seslenen Aka, ??Sizler bugün bizlere ve bütün dünyaya yüreğinizle nasıl asker olunacağını gösterdiniz. Sizler artık birer Mehmetçiksiniz. Sizin abideleşmiş duruşunuz vatan, millet, bayrak ve askerlik aşkı ile çarpan yüreğiniz güzel vatanımızın bir teminatıdır. Sizler var oldukça Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti ile birlikte sonsuza dek yaşamaya devam edecektir?? diye konuştu.
 
GENİŞ KATILIM OLDU
Konuşmanın ardından askerliklerini tamamlayan engelli vatandaşlar askerlik teskeresini Vali Yardımcısı Mustafa Işık ve törene katılan Garnizon Komutan Vekili Albay Zafer Aka ile diğer subayların elinden aldılar. Engelliler sevinçlerini aileleri ile paylaşarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Komutan ve diğer yetkililer askerliğini tamamlayan gençleri tebrik ettiler.
Törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Işık, Mühimmat Garnizon Komutanlığı Tank Albayı Zafer Aka, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir, askeri birlik, özürlü vatandaş ile aileleri katıldı.
 
45 YAŞINDAKİ ENGELLİ ASKERE OĞLU İLE GELDİ
Temsili ekserlik için müracaat eden 45 yaşındaki engelli Mustafa Pehlivanlı yıllardır özlemini duyduğu askerlik vazifesini yapmanın gururunu yaşadığını söyledi. Diğer arkadaşları ile birlikte eğitim alan Mustafa Pehlivanlı zihinsel engelli olduğu için çok istediği halde askere gidemediğini belirterek, ``Yıllardır asker olmanın üzüntüsünü yaşıyordum. Şimdi ise çok istediğim askerlik görevini yaptım mutluyum`` dedi. 45 yaşında asker olan Mustafa Pehlivanlı`nın oğlu Süleyman Pehlivanlı ise babasının asker olmasından gurur duyduğunu belirtti.
 
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ