Çakır: Soydaşlarımız yok edilmek isteniyor

Çakır: Soydaşlarımız yok edilmek isteniyor

TÜRK DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR

Çakır: Soydaşlarımız yok edilmek isteniyor

Kırıkkale Barosu Yönetim Kurulu adına konuşan Kırıkkale Baro Başkanı Av Erol Çakır, "Ata toprağımız ve atalarımızdan yadigâr soydaşlarımızın yaşamış olduğu Suriye coğrafyasında, Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Dağı´ndaki soydaşlarımız bugün Türklüğün kadim düşmanı olan Rusya´nın, İran´ın ve Esed güçlerinin zulmü altında, bombardımanı altında varlık mücadelesi vermektedirler. Kadın, yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden oradaki soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta, adeta varlık yokluk mücadelesi vermektedirler? dedi.

TÜRK DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR

Çakır, Tarihi, kültürel ve akrabalık ilişkilerimizle bağlı olduğumuz Irak ve Suriye bölgesinde yeniden harita tanzimi yapılırken, sayıları milyonlarla ifade edilen Türkmen nüfusun tamamen oyun dışı bırakılması boşuna değildir. Bölgede yaşayan Türkmenlere dünya kamuoyu özellikle de Türkiye gereken hassasiyeti göstermeli ve bu kan bir an önce durdurulmalıdır. Onlar Ermeni değil, onlar Yezidi değil, onlar PKK değil bu yüzden mi sessiz kalınmaktadır? Bütün etnik kökenli saldırılarda ayağa kalkanlar Türkmenler için neredeler? Bu ırkçılıktan ve Türk düşmanlığından başka bir şey değildir? diye konuştu.

SELAM OLSUN

Cennete koşarak ve gülerek giden Türkmen yiğit ile İslam mücahitlerine selam olsun diyerek sözlerine devam eden Çakır,  konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Suriye´de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayır Bucak bölgesinde Esed rejiminin Rusya ve İran desteğini de alarak sürdürdüğü saldırıları Kırıkkale Barosu olarak kınıyoruz. Kobani olaylarına, Fransa´daki saldırıları, Ankara´da ki patlamaları günlerce haber konusu yapan sayısız demeçlerle kınayan üzerine köşe yazısı yazan ve de her türlü kitlesel güçleri harekete geçiren STK´lar neredesiniz. Bu hassasiyeti göstermekten uzak olan tamamen siyasi erkle hareket edenleri de kınıyoruz. Ortada olan tek gerçek, Bayrağımız yerlerde, soydaşlarımız ise sürgün yollarındadır. Acı her geçen gün artarak devam etmekte, bölge adım adım felakete sürüklenmektedir. Bölgede yaşananlara başta Türk Hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Irak´ın toprak bütünlüğü derhal sağlanmalıdır. Türkmen soydaşlarımıza yönelik sürdürülen hain saldırılar engellenmeli ve Suriye´den kaçıp gelen insanlara gösterilen özveri onlara da sunulmalıdır. Türkmen kardeşlerimize yapılan katliamı ve bu katliama sessiz kalanları kınıyoruz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ