Çanakkale, Türk Milletinin işgale karşı şahlanarak direnişin destanıdır

Çanakkale, Türk Milletinin işgale karşı şahlanarak direnişin destanıdır

ZAMANIN EN MODERN ORDULARINA KARŞI MÜCADELE ETTİLER

Çanakkale, Türk Milletinin işgale karşı şahlanarak direnişin destanıdır

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, ?Çanakkale, toprağın her bir karışının kanla yoğrulduğu, vatan sevdasının canla imtihan edildiği, bıyığı terlememiş 15´lik delikanlıların, aksakallı dedelerin, kınalı al pürçekli ninelerin tüm dünyaya yiğitliği, mertliği bir kez daha öğrettiği, bir milletin işgale karşı topyekûn şahlanarak tarihin akışını değiştirdiği gerçek bir kahramanlık destanıdır? dedi.

ZAMANIN EN MODERN ORDULARINA KARŞI MÜCADELE ETTİLER

?Zamanın en modern ordularına karşı, ayaklarında postal, sırtlarında bir parka dahi olmadan, günlerce hiç uyumadan, aç, susuz, toz, toprak içinde, kan revan içinde; tanka, topa süngüyle, iman dolu göğsüyle direnen, en keskin ayazlardan cehennemler yaratan kahraman Türk milletinin, tarihe kanlarıyla ?Çanakkale geçilmez´ yazdığı büyük zaferin 103. yıldönümünü kutlu olsun? diyen Karabacak, ?Çanakkale, toprağın her bir karışının kanla yoğrulduğu, vatan sevdasının canla imtihan edildiği, bıyığı terlememiş 15´lik delikanlıların, aksakallı dedelerin, kınalı al pürçekli ninelerin tüm dünyaya yiğitliği, mertliği bir kez daha öğrettiği, bir milletin işgale karşı topyekûn şahlanarak tarihin akışını değiştirdiği gerçek bir kahramanlık destanıdır? diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZ, TARİHİN EN NADİDE SAYFALARINDAKİ YERLERİNİ ALMIŞLARDIR

Çanakkale´nin hakla batılın, maddiyatla maneviyatın belki de gelmiş geçmiş en çetin hesaplaşmasının sahnelendiği er meydanı olduğunu kaydeden Karabacak, ?Bu er meydanından, şahsi geleceğini değil milletinin ortak geleceğini düşünenler, zoru gördüğünde dönmek yerine ölmeyi göze alanlar, şairin dizelerinde dile getirdiği gibi, ?İleri atılıp sellercesine, alnından vurulup tam ercesine, bir gül bahçesine girercesine bu kara toprağa girenler´ alınlarının akıyla çıkmış ve tarihin en nadide sayfalarındaki yerini almıştır? şeklinde konuştu.

NE ÜSTLERİNİ ÖRTECEK BİR YORGAN NE DE BAŞLARINI KOYACAK BİR YUMUŞAK YASTIKLARI VARDI

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?İşte o kahramanlar ki, gençliğinin baharında, pek çoğu daha oyun çağlarında hayatın en acı gerçeğiyle karşı karşıya kalarak şehadet şerbetini içip, kanları ve canlarıyla, kıpkırmızı bir gelincik tarlası gibi süsleyip bezedikleri bu toprakları bizlere vatan olarak emanet bıraktılar.  O kahramanlar ki, Seddülbahir´de, Conkbayırı´nda çalılar çizdi gül tenlerini, Namazgâh´ta, Kocaçimen´de taşlar yardı ayaklarını, Anafartalar´da vuruldular da kahpe bir top mermisiyle savruldular, neden sonra gömüldüler?  Ne üstlerini örtecek bir yorgan buldular ne başlarını koyacak bir yumuşak yastıkları vardı ne de yaralarını sarmaya, kanlarını silmeye, acılarını dindirmeye gelecek birileri...?

BU TOPRAKLAR ÖYLE KOLAY VATAN OLMADI

?Dememiz odur ki, bu topraklar öyle kolay vatan olmadı bizlere? Solan hayatlar, yıkılan hayaller, çekilen çilelerdir bizlere emanet kalan aslında? Bu bakımdan bu vatan, dünyanın belki de en pahalı, uğruna en çok bedel ödenen, en çok savaşılan kara parçasıdır.  Bu bakımdan bu vatan, gelinlik kızlarımızın, gençlerimizin hayallerinin, umutlarımızın beşiği, çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı, hepimizin bu dünyadaki en değerli, en vazgeçilmez somut varlığıdır.?

ÇANAKKALE ZAFERİNİN EN BÜYÜK HEDİYESİ, GAZİ MUSTAFA KEMAL´DİR

?Çanakkale Savaşı, tüm insanlığa asla vazgeçmemeyi, asla pes etmemeyi, imanın materyalist anlayışı her şart altında alt edeceğini anlatan destansı bir şiirdir. Son iki asırdır sürekli gerileyen Osmanlı İmparatorluğu´nun kazandığı bu zafer, her ne kadar Devletin çöküşünü engelleyememiş olsa da bizlere gösterdiği kahramanlık ve askeri dehasıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü hediye etmiş, Çanakkale Zaferi ile milletin gönlünde yeşeren milli ruh, İstiklal mücadelesini harekete geçiren güce dönüşerek bizlere bugünkü devletimizi ve cennet vatanımızı hediye eden fikriyatın beşiği olmuştur.? 

 KORKMUYORUZ, ÇEKİNMİYORUZ, GELECEK KAYGISI TAŞIMIYORUZ

?İçinde bulunduğumuz durum ne olursa olsun, geçmişimizden aldığımız feyz ve yüreğimizdeki imanla her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. Korkmuyoruz, çekinmiyoruz, gelecek kaygısı taşımıyoruz. Biliyoruz ki bu vatan, bir mezar taşı dahi olmayan, toprakla haşrolmuş şehitlerin son sözü, gazilerin gelecek nesillere bıraktığı emanetidir.  Ülkemizi bölmeyi, milletimizi korku ve baskıyla sindirerek üzerinde operasyon yapmayı amaçlayan şer odakları bilsinler ki evlat acısını bağrına taş basarak dindiren analar, gözyaşını yüreğine gömen babalar, kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda Türk Bayrağı dalgalansın diye canlarını veren yiğitler, cebindeki son kuruşunu askere gitmek için yol parası yapan kahramanlar oldukça, bu emellerine asla ulaşamayacaklardır.? 

ŞEHİT KANLARIYLA SULANMIŞ BU TOPRAKLAR İÇİN BİZLER DE HER AN ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ

?İçinde bulunduğumuz zaman ülkemizin her karış toprağını ve değerlerimizi yeniden Çanakkale ruhu içinde, Devletimizin kuruluş prensipleri çerçevesinde müdafaa etmeyi zorunlu kılmaktadır. Bugün vatanımızı bölmek, Türk adını bu topraklardan kazımak isteyenlere Türk Eğitim -Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar için bizler de her an şehit olmaya hazırız.  Bundan bir asır önce dönmeyi düşünmeden ?Bayrak inmesin, ezan dinmesin´ diyerek istiklâl yoluna düşenler gibi bizler de aynı inanç ve kararlılıktayız.?

?BEN SİZE SAVAŞMAYI DEĞİL ÖLMEYİ EMREDİYORUM´

?Atatürk´ün Çanakkale Savaşının kırılma noktası olan ?Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum´ şeklindeki talimatıyla ölüme koşan kahraman ecdadımız gibi bizler de yolumuzdan dönmeyeceğiz. Bir marş söylerdik, ?Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun. Biz bu yoldan döner isek, namus bize ar olsun,´ diyor, bu vesile ile Türk milletinin Çanakkale Zaferini ve Şehitler Haftasını kutluyoruz. Başta bu erdemli Devleti, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi bizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen gazi ve şehitlerimize minnetlerimizi ifade ediyor, emanetlerine sahip çıkacağımıza dair Türk Eğitim-Sen olarak söz veriyoruz.?

HABER: SİBEL PEHLİVANLI



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ