Çanakkale Zaferi, sabrımızı zorlayanlara verdiğimiz derstir

Çanakkale Zaferi, sabrımızı zorlayanlara verdiğimiz derstir

ÇANAKKALE ZAFERİ, VATAN SEVGİSİNİN ŞEHADETLE SINAVIDIR

Çanakkale Zaferi, sabrımızı zorlayanlara verdiğimiz derstir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günüyle ilgili basın açıklaması yaptı. Baloğlu, Çanakkale Zaferinin, namus bilinen mefhumların zedelenmemesi için Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri tarihi ve emsalsiz bir meydan okuma olduğunu belirterek, ?Bu zafer aynı zamanda aziz milletimizin, varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için neleri göze alıp, nasıl başarabileceğimizin emsalsiz bir örneği olmuştur? dedi.

ÇANAKKALE ZAFERİ, VATAN SEVGİSİNİN ŞEHADETLE SINAVIDIR

Çanakkale Zaferinin, vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücüyle Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırası olduğunu belirten Baloğlu, ?Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzet-i nefsi ve haysiyetiyle oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Bu milli silkiniş etkilerini dalda dalga göstermiş, müteakip senelerde Türk milliyetçilerinin şahlanışına kaynaklık ederek Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek olan Milli Mücadelenin de meşalesini ateşlemiştir? diye konuştu.

TÜRK´Ü SINAMAYA KALKAN KARŞILIĞINI GÖRÜR

Çanakkale Zaferinin, milletler mücadelesinin acımazca sürdüğü bir dönemde, Türk milletinin milli kimlikte buluşmasının, güç ve moral biriktirmesinin, öze ve inançlarına dönmesinin de bir örneği ve dönüm noktası olduğunu söyleyen Baloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Bugün de başka yönleriyle büyük bir tehdit olarak ortaya çıkan emperyalizme karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır. Çanakkale dirilişi, Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir ibret ve ihtar vesikasıdır.?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK´E VE MEHMETÇİKLERİMİZE ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIM

?Başta Çanakkale olmak üzere, çeşitli savaşlarda vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin bekası için canını hiçe sayan başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e, vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat sürmemizi ve var olmamızı sağlayan kahraman Mehmetçiklerimize bir kez daha minnet, şükranlarımı sunarım. Tarih boyunca vatan ve millet sevdasıyla şehit düşmüş ecdadımıza, bugün milletin bekası ve esenliği uğruna Güneydoğu Anadolu´da, Afrin´de ve ülkemizin dört bir yanında can veren atalarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah´tan rahmet dilerim.?

HABER: SİBEL PEHLİVANLI



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız