Canlar aşurede buluştu!

Canlar aşurede buluştu!

ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİNİN AŞURE ETKİNLİĞİNE KATILAN VALİ HAKTANKAÇMAZ, BU ACI OLAYI HİÇBİR VİCDAN SAHİBİNİN UNUTMAYACAĞINI SÖYLEDİ

ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİNİN AŞURE ETKİNLİĞİNE KATILAN VALİ HAKTANKAÇMAZ, BU ACI OLAYI HİÇBİR VİCDAN SAHİBİNİN UNUTMAYACAĞINI SÖYLEDİ

Canlar aşurede buluştu!

Alevi Kültür Derneğinin geleneksel aşure ve lokma etkinliği bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Sema gösterisi eşliğinde aşure ikramı yapıldı. Törenin açılışında konuşan dernek başkanı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

VALİ HAKTANKAÇMAZ ONUR KONUĞU OLDU

Kızılkanat Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ile İl Müftüsü Şahin Yıldırım´da katıldı. Bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte aşure lokması ikramı ile birlikte sema gösterisi ve müzik dinletisi sunumu yapıldı. 

MUHARREM AYININ ÖNEMİNİ ANLATTI

Kızılkanat Belediye Düğün Salonundaki aşure etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şube Başkanı Hüseyin Güney, Muharrem ayı hakkında bilgiler vererek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

BU ACI OLAYI VİCDAN SAHİBİ UNUTMAZ

Hicri 61.yılda yaşanan acı olayı hiçbir Müslümanın, vicdan sahibi hiçbir insanın unutmasının mümkün olmadığını, Peygamberimizin ciğer pareleri ile Ehli Beyt´ten çok değerli, İslam´ın önderi olan insanların şehadetine tanıklık edildiğini belirten Vali Haktankaçmaz, ?Oradaki mücadele bir hak ile batılın mücadelesiydi. Orada hakkı temsil eden Hz. Hüseyin ve etrafındaki İslam´ın gözbebeği bir avuç Müslüman ve batılı temsil eden dünyalık makam hırsıyla ve saltanat hırsıyla oraya gelmiş olan Yezit ve etrafındaki insanlar? dedi.

HİÇ BİR AİLEDE YEZİD İSMİ YOKTUR

?Bugün bütün İslam coğrafyasında, evlerimizde Ali, Hasan, Hüseyin ismine çok sıklıkla rastlarız. Ama hiçbir ailede Yezit ismine rastlamıyoruz? diyen Vali Haktankaçmaz, ?Bizler dini bir, kıblesi bir, kitabı bir bu dinin evlatları olarak bugün yapmamız gereken şey, yaklaşık 1400 yıl önce yapılan o mücadelenin esasında orada bitmediğini, bugünde Suriye´de, Irak´ta, Arakan´da ve dünyanın çok farklı coğrafyalarında hak ile batıl mücadelesi olarak devam ettiğini görmemiz lazım? diye konuştu. 

FARKLILIKLARI KORUMAK ZORUNDAYIZ

Ülkemizde de esasında zenginliğimiz olan farklılıkları kaşımak isteyenler olduğuna işaret eden Vali Haktankaçmaz ülkemizde yaşanan terör saldırılarında patlatılan bombaların kimseye adını, dinini, mezhebini, meşrebini sormadığını ve saldırılardan herkesin zarar gördüğünü vurguladı.

BU MİLLETİN EVLATLARI OYUNA GELMEZ

Bu milletin evlatlarının bugüne kadar bu oyunlara gelmediğini ve bundan sonra da gelmeyeceğini belirten Vali Haktankaçmaz, ?Bugün buradaki birlik ve beraberlik tablosunu, bundan önceki diğer vakıf ve derneklerimiz tarafından yapılan etkinliklerde de gördük. Bizler bir elin parmakları gibi, et ve tırnak gibi, bir duvarı oluşturan tuğlalar gibiyiz. Ne zaman ki o oyunlara geliriz işte o zaman Yezit galip gelir. Olaya bu açıdan bakmak ve değerlendirmek lazım? diye konuşmasını tamamladı.

SEMAH GÖSTERİSİ VE MÜZİK DİNLETİSİ

Konuşmaların ardından aşure lokması dağıtımına geçilen program, müzik dinletisi ve semah gösterisiyle devam etti.

HABER: Murat Karadağ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı