Çaylar Sağlıktan

Çaylar Sağlıktan

SAĞLIKÇILAR BALIŞEYH'TE VATANDAŞLARA ÇAY ISMARLADI

Sağlıkçılar Balışeyh'te vatandaşlara çay ısmarladı

Sağlıklı okur-yazarlığını arttırmak amacıyla "Çaylar Sağlıktan" projesi etkinliğinde kıraathane sohbetlerine devam ediliyor.

SAĞLIKLI OKURYAZAR OLMAK

Proje kapsamında ilçeler dâhil olmak üzere ulaşılabilen kıraathanelere giderek vatandaşları sağlık konuları hakkında bilinçlendiriliyor. Bu kapsamda Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ve Halk Sağlığı Müdürlüğü`nün de katılımıyla il merkezi başta olmak üzere Balışeyh ilçesine gidilerek vatandaşlarla kıraathanede bir araya gelindi. İlçe Sakinlerinin de katıldıkları etkinlikte Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun hazır bulundular.

VATANDAŞLARA BİLGİ VERİLDİ

Toplantıda 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE Birim Sorumluları tarafından; 112 Acil Çağrı Merkezine vaka bildiriminin nasıl yapılması gerektiği ve asılsız çağrıların yol açtığı sorunlar, İlkyardım ve Önemi, Soba (Karbonmonoksit) Zehirlenmeleri, Hava yolu tıkanmalarında temel yaşam desteği, Mantar zehirlenmelerı, Arı, Yılan Sokmalarında ilkyardım konularında; Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Birim Sorumlusu tarafından, Akılcı ilaç uygulaması ve önemi nedir, Rastgele ilaç kullanmanın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir konularında; Halk Sağlığı KETEM Birim Sorumlusu tarafından kanserde erken teşhis ve taramanın önemi, Kendi kendine meme muayenesi, Belirli periyotlarda yapılması gereken tetkik ve tahliller hakkında bilgiler verdi.

SAĞLIK ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ

Ayrıca etkinlikte Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ilimizde sağlık alanında yapılmakta olan hizmetler hakkında bir açıklama yaparak, etkinliğe katılan halkımızın sorunlarını dinledi. Vatandaşların sorularına cevap verdi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!