CHP´li vekiller sorunları meclis kürsüsüne taşıyacaklar

CHP´li vekiller sorunları meclis kürsüsüne taşıyacaklar

SERTEL´DEN YEREL GAZETELERE DESTEK SÖZÜ

SERTEL´DEN YEREL GAZETELERE DESTEK SÖZÜ

CHP´li vekiller sorunları meclis kürsüsüne taşıyacaklar

CHP´li milletvekili heyeti, Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun talimatı doğrultusunda illeri gezerek sorunları dinliyor. Bu doğrultuda Kırıkkale´yi de ziyaret eden heyet adına konuşan İzmir Milletvekili Atilla Sertel, yerel gazetelere destek sözü verdi.

İL İL GEZİYORLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun talimatı doğrultusunda illerin sorunlarını dinlemek amacıyla oluşturulan milletvekili heyeti Kırıkkale´ye geldi. TBMM´nin tatil olmasının ardından il il gezen vekiller, yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte illerin sorunlarını meclis kürsüsüne taşıyacaklar. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Eski Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ankara Milletvekili Gamze Taşlıer, Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Kırıkkale´de bulunan sivil toplum kuruluş ve sendika başkanlarıyla bir araya geldiler.

HER ZAMAN MİLLETİMİZİN YANINDA YER ALIYORUZ

CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, CHP il ve ilçe yöneticilerinin de katılımıyla Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan Bozdağ, CHP olarak amaçlarının vatandaşların içinde bulunduğu sorunları çözmek olduğunu ifade etti. STK´ların, bir şehrin olmazsa olmazları arasında yer aldığına vurgu yapan Bozdağ, ?Bizler, şehrimizin sorunlarını gündeme getirmek ve bunların çözümünü sağlamak için buradayız. Geçmişte olduğu gibi şimdi de milletimizin yanında yer alıyoruz? dedi.

KIRIKKALE´NİN HER TÜRLÜ SORUNUNU BİLİYORUZ

İl Başkanı Bozağ´ın ardından söz alan CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, ?Geçmişte olduğu gibi, milletvekili seçildikten sonra da 15 aylık süre içerisinde her zaman milletimizin yanında yer aldık. Kırıkkale´nin çok büyük problemleri var. En büyük sıkıntılarından bir tanesi MKE fabrikalarının gün geçtikçe küçülmeye gitmesidir. Hemen hemen her gün 30 kişinin iş talebiyle karşılaşıyoruz. Kırıkkale´nin tarımda, ekonomide, sağlıkta ve bütün alanlarda sorunları bulunuyor? şeklinde konuştu.

?BURADA ALMIŞ OLDUĞUMUZ NOTLARI GENEL BAŞKANIMIZA İLETECEĞİZ?

Kırıkkale´de yaşayan herkesin sorununu meclise taşıdığını ve bu sorunların çözümü için takipçisi olduğuna vurgu yapan Önal, ?Burada almış olduğumuz notları genel başkanımıza ileteceğiz ve sonrasında meclis kürsüsünden bunları duyuracağız. Bizler Kırıkkale´nin her zaman yanında olmaya devam ettik. Şehrimiz için, milletimiz için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu çalışmaların sonucunu da en iyi şekilde alırız? diye konuştu.

?BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUDUĞUMUZ SÜRECE BAŞARILI OLURUZ?

Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise, Türkiye´de artık iklimin değiştiğine vurgu yaptı. Son yapılan mahalli idareler seçiminde büyükşehir belediyelerinin çoğunluğunu CHP´nin kazandığının altını çizen Bülbül, ?Biz kimseyi ayrıştırmadan, kırmadan, dökmeden kardeşlik içerisinde birlik ve beraberlik duygusuyla çalışmalarımızı sergilemenin çabası içerisindeyiz. Türkiye artık kavga istemiyor; Türkiye artık küskünlük, kargaşa, karamsarlık istemiyor. Bizler birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe her zaman başarılı oluruz? şeklinde konuştu.

?KIRIKKALE, ÖNEMLİ BİR SANAYİ ŞEHRİDİR?

Kırıkkale´nin kuruluşu itibariyle önemli bir sanayi şehri olduğunu ve bu anlamda en büyük yükün de MKE Fabrikalarının sırtında olduğuna dikkat çeken Bülbül, hep birlikte MKE´ye sahip çıkmamız gerekiyor. Artık Türkiye´de ekonomik sıkıntılar olmasın, milletimiz refah içerisinde, yarın kaygısı taşımadan yaşamalıdır? dedi.

?AMACIMIZ, SİZLERİN AYAĞINA GELEREK SORUNLARI DİNLEMEK VE ÇÖZÜM BULMAKTIR?

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Eski Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, Türkiye genelinde yaşanılan ekonomik sıkıntılardan bahsetti. Bu sıkıntıların Kırıkkale´yi de etkilediğine dikkat çeken Sertel, ?CHP olarak bizim amacımız sizlerin ayağına gelerek burada yaşadığınız sorunları dinlemek ve çözüm bulmaktır. Bizler artık barış içerisinde, huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Bizler ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda elimizden gelen çabayı her zaman gösterdik? dedi.

?YEREL GAZETELERİN SORUNLARINI BİLİYORUM?

Kendisinin de eski bir gazeteci olduğunu ifade eden Sertel, yerel gazetelerin sorunlarını bildiğini belirtti. ?Bizim elimizden gelen, bu sorunları meclis kürsüsünden açıklamaktır? diyen Sertel, ?Yerel Basının ayakta kalması için gereken destek sağlanmalıdır. Bizler bu desteklerin sağlanmadığını ve üstüne üstlük resmi ilanlar ve çeşitli ilanlardan kesintiler yapıldığını biliyoruz. Artık bu sorunların çözülmesi için de gereken mücadelemizi gerektiğinden fazlasıyla veriyoruz? şeklinde konuştu.

?GEÇMİŞ YILARDA GÖÇ ALAN KIRIKKALE, ŞİMDİLERDE GÖÇ VERİYOR?

Programda son olarak söz alan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşlıer, ülkenin yaşadığı sorunlar yüzünden iyi yerlere gitmediğini söyledi. Taşlıer, bu sorunlara artık dur demenin zamanı geldiğine dikkat çekti. Kırıkkale´nin Ankara´nın hemen yanı başında bulunduğunu ifade eden Taşlıer, ?Bizler milletvekilleri olarak bu sorunların çözümü için gerekeni yapıyoruz. Geçmiş yılarda göç alan Kırıkkale, şimdilerde göç verir durumda olmuş. Bu sorunlara çözüm bulmak için çaba göstereceğiz? dedi.

KÖY OKULLARI KAPATILMAMALI

Milletvekillerinin ardından sivil toplum kuruluş temsilcileri de Kırıkkale´nin sorunları hakkında konuşmalar yaptı. STK´lar adına ilk sözü alan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, köy okulların kapatılmasının herkese ciddi zararlar verdiğini ifade etti. Eskiden insanların köylere göçtüğünü ifade eden Köstekli, bunun günümüzde tam tersine dönerek köylerden şehirlere göç olduğunu ifade etti.

STK TEMSİLCİLERİ DE KONUŞMALAR YAPTILAR

Kırıkkale´nin artık bir emekli şehri olduğunu ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Kırıkkale´de emekli sayısının 50 bine ulaştığını dile getirdi. Emeklilerin enflasyona endeksli zam istemediğini ve intibak istediğini belirten Aytekin, emeklilerin açlık sınırı altında maaş aldığını ifade etti. Aytekin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu´na verilmek üzere emeklilerin sorunlarını anlatan bir rapor takdim etti. Daha sonra diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri sorunlar hakkında konuşmalar yaptılar.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız