CHP´nin sürpriz adayı: Mustafa Pekdoğan

CHP´nin sürpriz adayı: Mustafa Pekdoğan

CHP´YE MİLLİYETÇİ BİR ADAY

CHP´nin sürpriz adayı: Mustafa Pekdoğan

Uzun yıllardır Kırıkkale´de etkinliğini kaybeden Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) 24 Haziran seçimleri için aday adaylık açıklaması yapan Mustafa Pekdoğan ismi kamuoyunda büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi.

BÜYÜK SÜRPRİZ

1999-2004 yılları arasında MHP´den seçilerek 5 yıl Kırıkkale Belediye Başkanlığı görevini yürüten Pekdoğan, 2004 ve 2014 seçimlerinde yeniden MHP´den Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçilememişti. 2015 seçimlerinde MHP´den milletvekili adaylığı için adı geçse de başvuru yapmayan Pekdoğan´ın 24 Haziran 2018 seçimleri için CHP´den adaylık başvurusu yapması, bu seçimin en büyük sürprizi olarak değerlendirildi.

BİRİNCİ SIRA GARANTİ Mİ?

Pekdoğan´ın, CHP´nin önemli isimlerinden Gürsel Tekin ile yakın dostluğu, Kırıkkale listesinde 1. Sıra adayı olmasının garanti olduğu yorumlarına da yol açtı. Birkaç ay önce MHP´den istifa eden Pekdoğan´a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre aktif siyaset düşünmeyen Mustafa Pekdoğan´ın 1. Sıra garantisi almadan böyle bir teklifi kabul etmeyeceğinin bilindiği belirtildi.

CHP´YE MİLLİYETÇİ BİR ADAY

Öte yandan CHP´nin de Kırıkkale´de yeniden etkin hale gelebilmek için önemli bir ismi aday göstermek istediği, 2011 seçimlerinde Mustafa Özbek´in aday gösterilmeyerek tepilen fırsatın bu kez değerlendirileceği söylentileri da kamuoyunda dillendirilmeye başladı. Kırıkkale´nin sosyolojik yapısından dolayı milliyetçi kökenli bir adayın tercih edildiği düşünülürken bu adayın, CHP ile ilişkileri iyi olan Mustafa Pekdoğan olmasının CHP açısından da önemli bir avantaj sağlayacağı öngörülüyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız