Çiftçiye hibe müjdesi

Çiftçiye hibe müjdesi

KIRIKKALE IPARD KAPSAMINA ALINDI

KIRIKKALE IPARD KAPSAMINA ALINDI

Çiftçiye hibe müjdesi

2008 yılında onaylanarak Türkiye´de uygulamaya konulan ve 42 ilin faydalandığı Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) programı kapsamına Kırıkkale´nin de alındığını belirten Sümer IPARD kapsamında yatırımcının ve üreticinin yüzde 75´e varan hibe desteklerden yararlanacağını söyledi.

MİLLETVEKİLLERİMİZİN DESTEĞİYLE KAPSAMA ALINDIK

Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir ve kurumların işbirliğinde Kırıkkale´nin Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) programı kapsamına alındığını açıklayan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, IPARD´ın destek ofisinin kısa bir zaman içerisinde Kırıkkale´de açılacağını söyledi. IPARD Destek Ofisinin Valiliğin yeni binasına taşınmasının ardından Valiliğin eski binasında hizmet vermeye başlayacağını belirten Başkan Sümer, Kırıkkale´nin IPARD kapsamına alınmasında yoğun çaba sarf eden, emeği geçen Milletvekillerine ve çalışmaları takip eden kurum müdürlerine teşekkür etti.

YÜZDE 75´E VARAN HİBE DESTEKLERİ

Kararın resmi gazetede yayımlanmasının ardından en geç 1 ay içerisinde IPARD Ofisinin Kırıkkale´de açılacağına işaret eden Başkan Sümer ?Karar Kırıkkaleli Tüccarımıza, Esnafımıza ve çiftçimize hayırlı uğurlu olsun. IPARD programı kapsamında, Avrupa Birliği´nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemektedir. IPARD Programı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından diğer kamu kuruluşları ile yakın işbirliği halinde; yerel kuruluşlar, sosyal, ekonomik ve çevresel ortaklar, sivil toplum kuruluşları, bilgi merkezleri ve üniversitelerin de görüşleri alınarak hazırlandı. Kırsal yatırımcısına uzanan dost el olarak da tabir edebileceğimiz IPARD Programı kapsamından proje hazırlayan Kırıkkaleli çiftçilerimiz ve yatırımcılarımız hibe destekleri alabilecek. Bilindiği gibi IPARD kapsamında yatırım yapanlar yüzde 50 ila yüzde 75´e varan hibelerden yararlanıyor. Bu kararla birlikte Kırıkkale tarımı büyük gelişim sağlayacaktır. IPARD programı ile Kırıkkale´ye daha fazla yatırım kazandırmak için üzerimize düşeni yapacağız. Kırıkkale´de IPARD´ın yüksek hibe oranlarıyla proje sayılarımızın hızla artacağını ümit ediyoruz? dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı