Çiftçiye KOÇ gibi destek!

Çiftçiye KOÇ gibi destek!

"TÜRKİYE´NİN KALKINMASI TARIM VE HAYVANCILIKLA DAHA GÜÇLÜ OLUR"

Çiftçiye KOÇ gibi destek!

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Hayvancılığı Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere 126 damızlık koç dağıtıldı. Dağıtım için tören düzenlendi. Çiftçiler aldığı koçu koyunlarıyla bir an önce tanıştırmak için köyünü yolunu tuttular.

TÜRKİYE´NİN KALKINMASI TARIM VE HAYVANCILIKLA DAHA GÜÇLÜ OLUR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü "Hayvancılığı Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere 126 damızlık koç dağıttı. Arpalık Çukuru Mevkiindeki İl Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine katılan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, yaptığı konuşmada, Kırıkkale´nin arazisinde sadece yüzde 8´lik kısımda sulu tarım yapıldığını söyledi. Türkiye´nin kalkınmasının tarım ve hayvancılıktan geçtiğini vurgulayan Öztürk, bu dağıtılan koçların hayvancılığın geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu anlattı.

AMAÇ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞI GELİŞTİRMEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da proje kapsamında yetiştiricilere 126 damızlık koç dağıtılacağını belirterek Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla 2009-2015 yıllarında toplam 509 koç ve 30 teke dağıtımı yapıldığına dikkati çeken Kırbaş şunları kaydetti: "Hayvancılığı Geliştirme Projesi sayesinde Kırıkkale´de koyun ırklarımızın et, süt, yapağı verim ve kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Projeden yararlanan üreticilerimizin gelir seviyelerinin yükselmesi yanında ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız. Toplam 204 bin 260 liralık bütçeyle birlik üyesi yetiştiricilerimize 126 damızlık koç dağıtacağız. Hayırlı uğurlu olsun." Konuşmaların ardından küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine teşvik etmek amacıyla kuzu, oğlak ve koyun yarışması düzenlendi. Program üreticiler 126 damızlık koçun dağıtılmasıyla son buldu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı