ÇOCUKLAR EVLERİNDE ÇOK SIKILDI

ÇOCUKLAR EVLERİNDE ÇOK SIKILDI

PROF. DR. BÜLBÜL, "BU TÜR UĞRAŞLAR ZİHİN VE MOTOR KOORDİNASYONUNU SAĞLAR"

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selda Bülbül, çocukların sanatla, sporla, kültürle ve çeşitli etkinlik ve beceri kazandıran işlerle uğraşmalarının zihin ve motor koordinasyonunu geliştirdiğini söyledi.

 

Bülbül, pandemi döneminde çocukların alınan kısıtlama tedbirlerinden dolayı dışarıya çıkamadıklarını belirterek, ancak takiplerini yaptığı çocuk hastalarla salgın boyunca sosyal medyadan güzel ve ilgi çekici etkinlikler yaptıklarını söyledi. Sosyal medyadaki etkinliklerde çocuklarla irtibatı hiç kesmediklerini hatırlatan Bülbül, çocuklarla resim yarışması yaptıklarını ve yarışma sonucunda da dereceye girenlere de ödül ve madalya verdiklerini belirtti.

 

Çocukların beceri gerektiren etkinlilere dahil edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bülbül, "Çocuklar pandemi döneminde evlerinde çok sıkıldılar. Dışarıya çıkamadılar. 23 Nisan Bayramını dahi diledikleri gibi kutlayamadılar. Onlara 23 Nisan Bayramı hediyesi olsun diye böyle bir yarışma düzenlemeye karar verdik. Yarışmamızın ismi de "Pandemi Döneminde Çocukların Gözüyle Sağlık Çalışanları  ve 23 Nisan Çocuk Bayramıydı. Yarışmaya 20'den fazla çocuk katıldı. Sosyal medyadan da en çok beğeni alan çocuklara ve diğer çocuklara hediye sertifika ve madalya ile ödüllendirdik. Bizlere bu konuda destek vererek yardımcı olan Mamma firmasına da teşekkür ediyorum. Ödüllerimiz için sponsor oldular.  Ayrıca bu firma düşük proteinli ürünler üretip nadir hastalığı olan ve özel diyetle beslenen çocuklara büyük katkıları var"

 

Çocukların gelişimleri açısından bu tür etkinliklere devam edeceklerini aktaran Bülbül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocukların arasında bir kısmı hastanede sürekli tedavi alan çocuklar var. Bu çocuklar sık sık gördüğümüz çocuklar. Ama hayattan hiç kopmadılar. Her zaman yaratıcılıkları ve keyifleri hep devam etti. Resim yapmak çocukların gelişiminde o kadar önemli ki, el koordinasyonunu sağlıyor ve motor beceriyi geliştiriyor. Çocuklar hayal gücünü geliştiriyor. Çocukların hayal gücünün artması demek başarılı bir birey olması demektir. Resim yapmak çocukların kurmuş oldukları hayallerini kağıda yansıması demektir. Bu tür yarışma ve organizasyonların yapılması çocukların gelişimini sağlamaktadır. Bütün çocuklara bu fırsatı vermek gerekiyor diye düşünüyorum”

 

 “Saatlerce telefon kullanmak ve televizyon seyretmenin önemli travmalara neden olduğunu buradan tekrar hatırlatmak isterim. Bir bireyin başarılı olması için ailenin çocuklarına şekil vermesi gerekiyor. Çocuğa hangi şekli verirseniz o da o şekli alacaktır. O nedenle müzik olsun, sanatın herhangi bir dalı, resim gibi, şairlik gibi, şiir yazma, yazı yazma, çocuklarda el işi dahi yaratıcılığı teşvik eden becerilerdi. O nedenle aileler günlerinin bir kısmını çocuklarıyla birlikte kaliteli zaman geçirmek için çaba göstersinler. Oyun oynasınlar, resim yapsınlar, film izlerken bile çocukla birlikte tartışarak izlesinler. Çocuğun düşünmesini ve bu düşüncesini ifade etmesine fırsat tanısınlar. Bu tür uğraşlar zihin ve motor koordinasyonunu sağladığı için ilerideki kariyerlerinde başarı sağladıkları görülmüştür. Çocuklar sanat ve sporla, kültürle bağını koparmasınlar. Böyle yetiştirilirse sonuçta toplumda başarılı birey sayısı artar ve ülkemiz de kalkınmış olur" dedi. Prof. Dr. Selda Bülbül, dereceye giren çocuklara ödül, sertifika ve madalyalarını vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ