Çocuklar mehterle coştu

Çocuklar mehterle coştu

23 NİSAN'I EVLERDE KUTLADIK...

Çocuklar mehterle coştu

Tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de 23 Nisan kutlamaları Korona Virüs salgınına takıldı. Kırıkkale Belediyesi de çocukların bayramına bir nebze olsun eğlence katmak için mehteran takımını büyük bir araçla mahalle mahalle gezdirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 100. yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kırıkkale Belediyesi gün içerisinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Her yıl olduğu gibi bu 23 Nisan’da da Belediye Başkanı Mehmet Saygılı koltuğunu temsili olarak devretti. 11 yaşındaki Yiğit Öktem, diğer yıllardan farklı olarak Belediye Başkanlığını video konferans sistemiyle devraldı. Belediye birim müdürleriyle video konferans aracılığıyla bağlantı kuran Başkan Yiğit Öktem, yine video konferans sistemiyle birim müdürlerine direktifler verdi.

23 Nisan görselleriyle süslenmiş gezici araçla mahalle mahalle dolaşarak konser veren mehteran takımı, evlerinde buruk bir şekilde 23 Nisan kutlamalarını yaşayan çocuklara moral kaynağı oldu. Evlerinin balkonlarına çıkan çocuklar, ellerindeki bayraklarla mehteran takımının söylemiş olduğu marşlara eşlik ederek yaşadıkları burukluğu kısa süreliğine de olsa üzerlerinden attılar. Yine mehteran takımının vereceği konser öncesi Kırıkkale Belediyesi Zabıta Ekipleri şehrin değişik noktalarında bayraklar dağıtarak vatandaşların evlerinin balkonlarının bayraklarla süslenmesini sağladı. Gün boyunca Belediye hoparlöründen çocuk şiirleri okundu.

23 Nisan aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100’üncü yılı olması dolayısıyla tüm şehirde saat 21.00’de vatandaşlar İstiklal Marşımızı evlerinin balkonundan okudu. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da beraberinde belediyenin zabıta, itfaiye, temizlik, ilaçlama birimlerinde görevli birer personelle Belediyenin girişinde mehter eşliğinde İstiklal Marşını okudu. Bu yıl 23 Nisan’ın, içinde bulunduğumuz durumdan ötürü buruk yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Belediyesinin gün boyu etkinlikleriyle bu burukluğu bir nebze gidermeye çalıştığını belirterek, “Bu zor günler aşılacak ve daha nice 23 Nisanları birlikte coşkuyla kutlayacağız. Biz bize yeteriz Türkiye” dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı