Çocuklara bal tadında hikâye

Çocuklara bal tadında hikâye

BİRÇOK ÖNEMLİ PROJEYE İMZA ATTI

Çocuklara bal tadında hikâye

Kırıkkale İl Milli Eğitim Ar-Ge Şube Müdürü olarak görev yapın eğitimci, şair ve yazar Hatice Topçu Şap´ın Okul Öncesi Çağı çocuklarına yönelik Hikâye Kitapları Pamey Yayın Grubu yayınlarından çıktı.

BİRÇOK ÖNEMLİ PROJEYE İMZA ATTI

Kırıkkale´de ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atan, İl Milli Eğitim Ar-Ge Şube Müdürü olarak görev yapan eğitimci, şair ve yazar Hatice Topçu Şap´ın Okul Öncesi Çağı çocuklarına yönelik Hikâye Kitapları çıktı.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI 

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı ve Okul Öncesi Eğitimde Rehberlik Programında yer alan 7 yeterlilik alanına ve kazanımlarına uygun olarak hazırlanan kitapların ilk altısı Birinci yeterlilik alanı olan ?Okul ve Çevreye Uyum?  alanına yönelik olarak hazırlanmıştır.  Kitapların Psikolojik Danışman incelemesi yapılmıştır. Kitaplarla çocukların eğitim programları doğrultusunda (Evinin çevresinde bulunan varlıkları, okula geliş gidiş yolunda gördüklerini, okulun semtini, adını ve sınıfını söyleme, öğretmenin dışındaki okul çalışanlarını tanıma, okuluna ilişkin duygularını açıklama, sınıfın ve okulun bir üyesi olduğunu fark etme, kuralların neden var olduğunu söyleme, grup oyunlarının kurallarına uygun davranma, sınıf ve okulun kurallarına uyma ) kazanımlarını desteklemek amaçlanmıştır.

AİLENİN EĞİTİME KATKISININ ÖNEMİ

Kitapların yazarı anne ve babalara şöyle seslendi: "Sevgili Anne ve Babalar, Unutmayalım ki, Anne ve Baba olarak çocuğunuzun eğitimine ne kadar erken katılırsanız kazanımları o oranda artacaktır. Çocuğunuzun okulda öğrendiklerini desteklemek, kazanımlarını pekiştirmek, öğrenmenin etkisini ve hızını artıracaktır. Unutmayalım ki; çocuklar zamanlarının büyük bölümünü aile ortamında geçirirler. Bu sebeple aile çocuğun potansiyelini ortaya koyması, kullanması ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamak, onları teşvik etmek, başarılarını artırmak ve desteklemek için önemli bir güçtür. Çocuklara kazandırılması istenilen bilgi, tutum ve beceriler konusunda model olmalıyız. Bunun için Çocuklarınızla nitelikli zaman geçirmeniz, Okul ile işbirliği içerisinde çocuğun gelişiminin takibi ve değerlendirilmesinde okul öncesi öğretmeni,  rehber öğretmen ve okul yönetimine destek olmanız, Okulda velilere yönelik düzenlenen etkinliklere katılmanız, Çocuğun kendini önemli hissetmesi, mutlu ve sağlıklı bir birey olabilmesi, potansiyelini fark etmesi ve geliştirebilmesi bakımından çok etkili olacaktır.

OKUL VE ÇEVREYE UYUM

Birinci yeterlilik alanı olan ?Okul ve Çevreye Uyum? alanına yönelik hikâyeler sırasıyla Okul Heyecanı, Okulda İlk Gün, Can ve Cansu, Görüyor Öğreniyoruz, Balonlarla Dans, Can Patiyle kitaplarından oluşmaktadır."

HABER: Arzu Kayır



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı