Çocukların eğitimi erken yaşta verilmeli

Çocukların eğitimi erken yaşta verilmeli

II. ULUSAL ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRENCİ KONGRESİ

Çocukların eğitimi erken yaşta verilmeli

Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde 27-28 Nisan 2015 tarihlerinde Mavi Salon`da "II. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresi" düzenlendi.

BİLİM ADAMLARI BİR ARAYA GELDİ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Çocuk Gelişimi Topluluk Başkanı H. Yusuf Parlak`ın ardın Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Elibol bir konuşma yaptı. Yrd. Doç. Dr. Elibol, "Öğrenci kongreleri katılımcıların bilgi alışverişi yapmalarının yanı sıra bilimsel projelerin geliştirilmesi konusunda motivasyon sağlamakta alanında yetkin akademisyen hocalarımızla geleceğin çocuk gelişimcilerini akademisyenlerini bilim adamlarını bir araya getirmektir." diyerek programı gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

AVRUPA'NIN ALTINDAYIZ

Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem de konuşmasında şunları kaydetti: " Ülke nüfusumuzun önemli bir kısmını oluşturan çocukların eğitimin erken yaştan itibaren yapılması önemlidir. Erken çocukluk eğitimi erişiminde ülkemizde sınırlı kişinin bu eğitime eriştiği ve erken çocukluk eğitimi dediğimiz 3-5 yaş okullarının günden güne artmasına rağmen Avrupa`nın altında kalıyoruz. Bu anlamda kurum temelli hizmet yetersizliğinin yanı sıra ev temelli hizmetlerin de geliştirilmesi gereksinimi bulunmaktadır. Bunu yapacak olan ise çocuk gelişimi ve okul öncesi programlarıdır. Bu alanlarda araştırma ve çalışmalara ihtiyaç bulunmaktadır. Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı 2. Çocuk Gelişimi Kongresi`nin, ülkemiz çocuklarına yararlı verimli olmasını dileyerek kongreye destek olan kuruluşlara da buradan teşekkür ederim."

HOŞ GELDİNİZ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yaklaşık üçte birlik kısmının Çocuk Gelişimi Alanı kapsamında olduğunu belirterek bu alanda yapılacak çalışmaların ülke geleceği bakımından da çok önemli olduğunun altını çizdi. Kongrenin alana katkı sağlayacağını inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yıldız, "Birçok üniversiteden buraya gelerek sunum yapacak, bilgi ve tecrübesini paylaşacak öğrenci gençlerimize teşekkür ederim. Hocalarımıza ve öğrencilerimize Üniversitemize hoş geldiniz diyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.

KATILAN ÜNİVERSİTELER

Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi`nden 700 öğrenci ve 75 öğretim üyesinin katıldığı kongrede 44 sözlü,  29 poster olmak üzere toplamda 73 bildiri sunumu yapıldı. Panel aralarında Eski Veteriner Fakültesi Yanı Gölet Alanı`nda öğrenciler müzik ve ikramlar eşliğinde birbirleri ile sohbet etme ve tanışma fırsatı buldular.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü