Çözüm odaklı sendikacılık yapıyoruz

Çözüm odaklı sendikacılık yapıyoruz

GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALAR YAPTI

Çözüm odaklı sendikacılık yapıyoruz

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yaver Yalçın ?Memur Sen ailesi olarak, salt ücret sendikacılığı yapmadık. Çözüm odaklı sendikacılık anlayışımızı da bu ilke belirlemektedir? dedi.

GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALAR YAPTI

Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yaver Yalçın ?Gelir vergisine ilişkin tarifeler, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 103. maddesinde yer almaktadır. Söz konusu maddede gelirin vergilendirilmesinde iki temel parametreye yer verilmiştir. Bunlardan ilki oran, ikincisi ise oranın uygulanacağı matrahtır. İçinde bulunduğumuz süreçte her iki parametre açısından ücretli çalışanlar aleyhine sonuçlar doğuracak gelişmeler söz konusudur. Teknik ayrıntıdan uzak durmaya özen göstermekle birlikte bir husus ifade etmeden gelir vergisinde matrah üzerinden oynanan oyunu anlatamayız, anlayamayız. Maliye Bakanlığı´nın gelir vergisine yönelik değişiklik çalışmalarında iki teknik bilgiyi sizlerle paylaşmak isteriz. Bunlardan birincisi oranla ilgilidir ki, %27 oranının uygulandığı üçüncü dilimde oran %11 arttırılmak istenmektedir. İkinci sorun geçmişten bugüne gittikçe derinleşen matrah sorunudur ve bu sorun oran artışına denk gelecek mağduriyetler üretmiştir ve eğer gereken müdahale yapılmazsa üretmeye de devam edecektir? dedi.

ADALETSİZLİKLER GİDERİLMELİ  

Yalçın, ?Gelir vergisine ilişkin mevcut adaletsizliklerin giderilmesi yönünde adım atılmasını beklerken, aksi yönde bir iradeyle %11 arttırılma yönünde düzenleme yapılması, adaletsizliğin sona ermesine değil derinleştirilmesine çaba sarf edildiği kanaati uyandırmaktadır. ?Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır? sloganının yanına ?vergide adalet esastır? afişinin eklenmesi için içinde bulunduğumuz süreç iyi değerlendirilmeli, %27´lik oranın 3 puan artışla %30´a çıkarılması yanlışından vazgeçilmeli ve gelir vergisinde yeniden değerleme oranın da ÜFE yerine TÜFE´nin esas alındığı sistem hayata geçirilmeli tekliflerimizi karşılayacak düzenlemeler gerçekleştirilmelidir. Konuşmama son verirken, hükümetin bir çelişkisinden daha bahsetmek istiyorum. Özel şirketlerin vergilendirme oranı % 20 sabitesinde tutuluyor. Çalışan kesime yüklenen vergi yükü ise yukarıda anlattığımız gibi neredeyse özel şirketlerin kat be kat üstünde. Bu anlayışın soncu ancak sosyal maliyettir? ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ