Cuma Namazı maskeli kılınacak

Cuma Namazı maskeli kılınacak

İKİ BUÇUK AY SONRA İLK CUMA NAMAZI…

İKİ BUÇUK AY SONRA İLK CUMA NAMAZI…

Cuma Namazı maskeli kılınacak

Kırıkkale Valiliği, yaklaşık iki buçuk ay sonra 29 Mayıs’ta kılınacak olan ilk Cuma Namazı öncesi ve sonrasında uyulacak kuralları açıkladı.

Cuma Namazını kılacak herkesin maske takması zorunlu olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında yer alanlarla, hastalık belirtileri taşıyanlar namazlarını evlerinde kılacaklardır. Abdesthaneler ve tuvaletler kapalı olacağından abdestimizi ev ve iş yerlerimizde alacağız. Cuma, öğle ve ikindi namazları cemaatle kılınacaktır. Cuma namazı cami içerisinde kılınmayacak, cami avlusu ve belirlenen diğer mekânlarda kılınacaktır.”

“Cuma Namazı kılacak herkesin maske takması zorunludur. Mekânı terk edene kadar maskelerin çıkarılması yasaktır. Herkes camiye kendi seccadeleriyle gelecek, namazları işaretli yerlerde kılacaklardır. Ayrıca, kullanılan seccadeler, virüs bulaşma riskine karşı mutlaka yıkanmalıdır.”

“Cami görevlilerinin yönlendirmeleri ve uyarıları dikkate alınmalı, Cuma Namazı için gelen herkes ellerini mutlaka dezenfekte etmelidir. Namaz kılınan alan, ilk saftan başlamak üzere doldurulacak, son saftan başlamak suretiyle de boşaltılacaktır. Sosyal mesafe kuralına uyulacak, camiye giriş çıkışlarda ve cami içerisinde güvenli mesafe ihmal edilmeyecektir.”

“Namaz öncesi ve sonrası fiziksel temastan kaçınılacak, Cuma Namazlarında vaaz yapılmayacaktır. Cumanın farzı kılındıktan sonra sünnet namazları evde kılınacaktır. Cami önlerinde dilenenlere ve seyyar satıcıların ürün satışlarına izin verilmeyecek, mevlit ve toplu yemek gibi etkinliklerle cami çıkışlarında ikram yapılmayacaktır.”

Öte yandan edinilen bilgiye göre, Kırıkkale’de Cuma Namazı kılınacak camiler şöyle:



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ