Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “İlmin peşinden giden medeniyetin temsilcileriyiz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “İlmin peşinden giden medeniyetin temsilcileriyiz.”

Kırıkkale Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY “TARİHİN İLK ÜNİVERSİTELERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ BİR COĞRAFYAYIZ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan, Vergi Mahkemesi Başkanı Ömer Şahin, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Arslan’ın açılış konuşmasının ardından öğrencilere hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tarihin ilk üniversitelerine ev sahipliği yapmış bir coğrafyada, geçmişten bugüne ilmin peşinden giden bir medeniyetin temsilcileri olduğumuzun altını çizdi.

“İHTİSASLAŞMA VE GÜÇLÜ AKADEMİK PERFORMANSA ÖNEM VERİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “ Küresel rekabetin oldukça çetin hale geldiği günümüzde geçmişten; kültür ve bilgi mirasımızdan kopuk olmamız mümkün değildir. Asırlara sığmayan düşünür Ibn-i Haldun’a göre ‘eğitim; kültür ve medeniyet değerlerinden kopuk düşünülemez’. Geçmişin kıymetinin farkında olarak nesillerimizi bu bilinçle ve alt yapıyla yetiştirmek durumundayız. Eğitim ve yükseköğretim vizyonumuz da bu yaklaşımla şekillenmektedir. Üniversiteleri ülkemizin dört bir yanında yaygınlaştırırken yükseköğretimde ihtisaslaşma ve güçlü akademik performansa özellikle önem veriyoruz”

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ BULUNDUĞU BÖLGEYE DEĞER KATAN BİR SEVİYEDEDİR

“İstihdam odaklı program seçimi, akademik üretkenlik hedefleri, üniversite-sanayi işbirliğinde yeni modeller, teknoparklar ve dijital imkânlarla yükseköğretim sistemimizde hep daha iyiyi hedefliyoruz. Yükseköğretim kurumlarımız bulundukları şehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyacına göre farklı alanlarda gelişen, bölgesel kalkınmaya katkı sunan bir yapıya sahiptir. Kırıkkale Üniversitesi de 30 yıldır Kırıkkale’yle markalaşmış, hem bulunduğu bölgeye hem de çevre illere değer katan bir seviyeye ulaşmıştır. Böylece Kırıkkale, Anadolu irfanının merkezlerinden biri olma misyonunu devam ettirmektedir. 1071 Malazgirt Zaferinden bu yana Türklere yurt olmuş Kırıkkale’ye Kızılırmak boyunca dolaşan nice erenler uğramıştır. Evliya Çelebi’nin de bir ilim merkezi olarak anlattığı Kırıkkale’de, işte o irfan pınarları bugün sizlerin ellerinden, kaleminden akmaktadır.”

“HAYAL EDİN, İNANIN VE ASLA VAZGEÇMEYİN"

“Diplomalarınızı elinize alıp kariyer hayatına adım attığınız andan itibaren de sizlerle birlikte ülkemizin dört bir yanına yayılacaktır. Dünün öğrencisi, bugünün mezunları sevgili gençler, aranızda mühendis, mimar, öğretmen adayları, diş hekimleri ve doktorlar var. Sanat varlığımızı zenginleştirecek güzel sanatlar mezunları, sporcularımızı yetiştirecek spor bilimleri mezunları var. Bölüm fark etmeksizin her biriniz Türkiye için, bizler için kıymetlisiniz. Geçtiğimiz hafta sonu Cezayir’de Akdeniz Oyunları’nın açılış törenindeydik. Müsabakaya geniş bir kafileyle katılan sporcularımızla bir kez daha gurur duyduk. Sizler bu başarıları yarın daha da ileriye taşıyacaksınız. Yine Türk mühendislerinin Afrika’nın en büyük demir çelik üretim tesisinde yazdıkları başarı hikâyelerine şahit olduk, pek çok farklı alanda Türk çalışanların ortaya koyduğu muazzam üretim sistemini inceledik. Yarın çalışma hayatına atıldığınızda belki sizlerden biri daha büyük etkiye sahip bir tesisin temellerini atacak. Yeter ki hayal edin, inanın ve asla vazgeçmeyin.

“BAŞARI, KARARLILIKLA ÇALIŞANLARINDIR”

“Altını çizerek özellikle vurgulamak isterim ki; Başarıyla başarısızlık arasındaki mesafe; potansiyelinizi ortaya çıkarabildiğiniz kadardır. Bugüne kadar aldığınız eğitim ve kendinize kattıklarınızla bilgi ve birikim oluşturdunuz. Şimdi, potansiyelinizi hayata geçirerek bu bilgi-birikime tecrübeler ekleme zamanıdır. Potansiyel dediğimiz şey aslında; iradeniz, tutkunuz, kararlılığınız ve başarma azminizdir. Azimle hareket etmedikçe bahaneler bulmak kolaydır; yorgunluk, vakitsizlik, imkânsızlık… Oysa azmedip çalışmasaydınız bugün diploma alıyor olabilir miydiniz? Çocukluğunuzdan bu yana kafanızda şekillendirdiğiniz bir hayaliniz olmasaydı, okuduğunuz bölümün sıralarından geçebilir miydiniz? Sizlerden hayatınızın bundan sonraki aşamalarında da aynı kararlılıkla adımlar atmayı sürdürmenizi bekliyoruz. Yapabilir miyim yapamaz mıyım gibi sorularla vakit kaybetmeden, “ben hayatımın geri kalanını nasıl yaşamak istiyorum” sorusunun cevabına odaklanıp hayallerinize doğru kararlı adımlar atın. Ülkemizin elde ettiği büyük başarılar böyle kararlılıkla çalışan kahramanların omuzlarında yükselmektedir.”

 

“HER ZAMAN ÖĞRENECEK YENİ BİR ŞEYLER VARDIR”

“Türkiye’nin otomobili TOGG, yerli ve milli uydumuz TÜRKSAT 6A, mühimmatıyla birlikte üretilen SİHA’lar, yeni nesil savaş uçağımız ve insansız denizaltımız; sondaj çalışmalarımız ve Filyos doğal gaz işleme tesisimizde sizler gibi yetişmiş gençlerin emeği, imzası var. UNICORN seviyesine ulaşan 6 girişimi hayata geçirenler, milli uzay programımızı uygulayanlar ve TURKOVAC aşısını üretenler de sizlerin arasından çıktı. Tümünde inanmışlığı, ülkemiz-milletimiz için hayırlı işler yapma azmini, iradesini görebilirsiniz. Öğrencilik hiç bitmeyen, hayat boyu devam eden bir serüven. Ben de aslında her gün hala yeni bir şeyler öğrenmeye çalışan bir öğrenci olarak karşınızdayım. Öğrenme tutkusundan mezun olunmuyor; bu sebeple öğrenciliği bitirmeden ‘her zaman öğrenecek yeni bir şeyler vardır’ bakışıyla tüm hayatınızı zenginleştirmenizi temenni ediyorum. Kırıkkale Üniversitemizden bu yıl mezun olup hayata atılan tüm gençlerimizi tebrik ediyor, çalışma hayatında başarılar diliyorum” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız