Dağdan inenlere bilezik takılıyor, bize randevu verilmiyor

Dağdan inenlere bilezik takılıyor, bize randevu verilmiyor

"UMUT VE İNANÇ KAYBI UZUV KAYBINDAN DAHA BÜYÜK BİR KAYIPTIR"

Terörle mücadelede sırasında yaralandıkları halde gazi sayılmayanların kurduğu, `Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği` üyeleri, Kırıkkale`de buluşarak aileleri ile birlikte basın açıklaması yaptı.

GAZİ SAYILMADILAR

Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenen gazi yakınları, dağdan inen ve düğün eden insana altın takıldığını, vatan için yaralananlara ise randevu bile verilmediğini söyledi. Türkiye`nin dört bir yanından gelerek Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı`nda bir araya gelen dernek üyelerine aileleri de ellerinde pankartlarla destek verdiler. Pankart açarak, slogan atan gazilerle aileler, polise ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Bazı vatandaşlar ise yaralarını göstererek, gazi sayılmadıklarını ifade etti.

GAZİ SAYILMAK İÇİN SAKATLIK ŞARTI ARANMAKTADIR

Derneğin genel merkez yöneticisi İbrahim Başer, "Bizler terörle mücadele sırasında yaralanan, fakat gazi sayılmayan kimseleriz. Bugün burada sebebi terörle mücadele sırasında yaralanıp da gazi sayılmayan bizlere hak ettiğimiz gazilik unvanının verilmesi isteğimizi, devlet yetkilileri ve kamuoyuna duyurmaktır. Vatan müdafaasında yaralanan kimselerden sakatlığı rapor ile kesinleşenler malul gazi sayılmakta, geri kalanlar sayılmamaktadır. Yani gazi sayılmak için yaralanmak yeterli görülmemekte, mutlaka sakatlık şartı aranmaktadır. Kanun, tüzük yönetmelik gibi hükümlerin amacına aykırı yorumlanması ve uygulanması gereken mevzuat değişikliği ve düzenlemelerden çeşitli bahanelerle kaçınılması sonucu gazi sayılmamaktayız. Vatan ve millet yolunda şahadet şerbetini içemeyip, yaşama tutunmaya çalışan bizler, devletin gözünde gazi olabilmek için başka nerelerimizi kaybetmeliyiz. İnsanın hayata bağlayan ve hayatı anlamlı kılan en önemli unsurlar, umut ve inançtır." dedi.

UMUT VE İNANÇ KAYBI UZUV KAYBINDAN DAHA BÜYÜK BİR KAYIPTIR

İbrahim Başer açıklamasının devamında, "Devletimiz bizi gazi görebilmek için bizden uzuv kaybı arıyorsa, bilinmelidir ki umut ve inanç kaybı bunlardan daha büyük bir kayıptır. Devletin üst kademeleri randevu taleplerimize cevap vermemiş, görüştüğümüz yetkililer de yetersiz kalmışlardır. Bugün terör örgütü ile görüşen devlet, bu vatan için kanını dökmüş biz vatan evlatlarına sahip çıkmamıştır. Devlet yetkililerine sesleniyoruz. Eğer bizleri mali yük olarak görüyorsanız, para değil evlatlarımıza ve torunlarımıza bırakabileceğiniz gazilik onurumuzu madalyalarımızı istiyoruz. Bunu vermek, bu devlet yetkililerine bu kadar zor geliyorsa, vücudumuzdaki mermileri alsınlar, gözümüzü, parmağımızı geri versinler. Bizler devletimizin sınırlarını korumak için, güvenliğini sağlamak, devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiriyle çeşitli operasyon ve hizmetlerde yaralanmış kimselere gazilik unvanı ve madalyasının verilmesini talep etmekteyiz" diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü