Daha iyi yerlere geleceğiz

Daha iyi yerlere geleceğiz

TESİS İNŞAATLARINI İNCELEDİ

Daha iyi yerlere geleceğiz

Vali Ali Kolat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yatırımlarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Vali Kolat: ?Tesisler bakımından kent olarak iyi bir konumdayız. İnşallah bu spor komplekslerimiz bittiği zaman daha iyi bir yere geleceğiz? dedi.

TESİS İNŞAATLARINI İNCELEDİ

Yapılan incelemelerde Vali Kolat´a Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü eşlik etti. Vali Kolat ilk olarak, Merkez Futbol Sahası ve Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu inşaatını gezerek, buradaki çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Merkez Futbol Sahası ve Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu inşaatı hakkında bilgiler veren, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Sporcu Fabrikasının yapımının 350 günde tamamlanmasının planlandığı, bu tesis içerisinde 4 adet 400´er metrekarelik ferdi branşlar için spor salonu, 1 adet takım sporları için 400 metrekarelik büyük antrenman salonu olduğunu söyledi.

6 ADET SALON VAR

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ayrıca, Yahşihan Yenişehir Gençlik Merkezi inşaatının içerisinde müzik, bilgisayar, dans, plastik el sanatları ve kütüphane olmak üzere toplam 6 adet salon olduğunu belirtti.

EYLÜL SONU DEVREYE GİRECEK

Vali Ali Kolat burada yaptığı değerlendirmede, ?Çok Amaçlı Spor Salonu kompleks tarzında yapılıyor. Buraya sporcu fabrikası da diyoruz. Ferdi ve takım sporlarına yönelik salonlarımızın çalışmaları çok iyi bir şekilde devam ediyor. Eylül sonu gibi devreye girmesini planlıyoruz. İlimizde bu spor alanlarımızla birlikte ciddi manada altyapı oluşacak. Herkesin spor yapmasına ve sporcularımızın iyi bir şekilde yetişmesine ortam sağlayacağız. Burada güzel bir spor potansiyeli var. Bunu değerlendirmek lazım. Tesisler bakımından kent olarak iyi bir konumdayız. İnşallah bu spor komplekslerimiz bittiği zaman daha iyi bir yere geleceğiz. Ben emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum?  bilgilerine yer verdi.

ÇOCUKLARA HEDİYE DAĞITTI

Buradaki incelemelerin ardından Vali Kolat ve beraberindekiler, Yahşihan İlçesinde bulunan Yahşihan Spor Salonu, Sentetik Çim Yüzeyli Saha inşaatı ve Gençlik Merkezi´ni ziyaret ettiler. Buradaki incelemelerde, Yahşihan Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen de bulundu. Gençlik Merkezi´ndeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Kolat, buradaki öğrencilerle birlikte spor yaptı ve onlara çeşitli hediyeler verdi.

ÇİFTÇİLER MAĞDUR EDİLMİYOR

Daha sonra Vali Kolat ve beraberindekiler, Toprak Mahsulleri Ofisini ziyaret ettiler. Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Muharrem Belen çalışmalar buradaki çalışmalar hakkında Vali Kolat´a bilgiler verdi. Verilen bilgilerde; Toprak Mahsulleri Ofisinin, 5 daimi, 4 geçici alım merkeziyle hasat alımlarına başladığını söyledi. Üreticiler randevu aldıkları takdirde üç gün önce randevularının hatırlatıldığını ve bu konuda çiftçileri mağdur etmediklerini ifade etti.

306 BİN HEKTAR EKİM ALANI VAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ilimizdeki tarım faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, Kırıkkale´de 306 bin hektar hububat ekim alanının olduğunu, bunun 190 bin hektarının her sene ekildiği ve geri kalanının nadasa bırakıldığını söyledi.  Ayrıca bu sene için 92 bin hektar buğday, 16 bin hektar ise arpa ekiminin olduğunu ifade etti.

ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Toprak Mahsulleri Ofisi ziyaretinde konuşan Vali Kolat, ?Bizler tüm imkânlarımızla çiftçilerimizin yanındayız. Ama şunu da açıkça söylemek istiyorum. Artık köylerimiz de genç nüfus kalmadı. Herkes ister istemez hububat ürünlerine yöneliyor. Hâlbuki sulama alanlarımız gittiçe artıyor. Sulama alanlarımız arttıkça ürün çeşitliliğinin de artması gerekiyor. Burası hayvancılık ve ürün çeşitliliği anlamında güzel bir bölge. Bizler işletmelerin kapasitelerinin artırmalarını istiyoruz. Bu yönlü çalışmalarda devam ediyor. Ankara, bizim için son derece önemli bir pazar. Bu imkândan daha çok faydalanmamız lazım. Ben bu vesileyle üreticilerimize bol kazançlı ve hayırlı bir yıl olmasını diliyorum? dedi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ