Dede ve torunlar buluştu

Dede ve torunlar buluştu

O GELENEK DEVAM EDİYOR

Dede ve torunlar buluştu

Kırıkkale´nin Keskin İlçesi Kaçak Köyü´nden Acar adlı ailenin dede ve torunları bir araya geldi. 

2 SAAT SÜRDÜ

Makro AVM Sineması´nda. Sılayı rahimin yapıldığı program yaklaşık 2 saat sürdü. Geleneksel hale gelecek program sonunda hatıra fotoğrafı çekinildi.  Programın sunuculuğunu Behçet Acar´ın torunlarından İstanbul´dan gelen Bahçelievler RAM Müdürü Mehmet Hilmi Eren gerçekleştirdi.

KÖYÜN TANITIMI YAPILDI

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı programda Kaçak köyünün genel görüntüsü ve köyün meşhur çeşmesi Acer Çeşmemin görüntüleriyle başladı. Ardından Behçet dedenin torunlarından Recep Yanal´ın Aşrı Şerif okudu ve okunan hatimleri dualar edildi. Behçet dedenin çocuklarından hayatta kalan Osman Acar, açılış konuşmasını yaptı. Acar, yaşadığı köy hayatını ve Behçet dedenin kişiliği ve topluma yaptığı iyilikler hakkında bilgiler sundu.

ANNE VE OĞLU ATIŞMASI

Behçet dedenin torunlarından Nilda Acar, ?Benim annem bir melek´ ilahisini okudu. Behçet dedenin torunlarından Eğitimci Yazar İdris Eren,  ?Eğitim´ konulu stand up gösterisi gerçekleştirdi. İdris Eren´in yazdığı Abdullah Tuğra Acar ve Hande Acar´ın oynadığı ?Anne ve oğlu atışması´ adlı oyun sahnede yerini aldı.  Hemen ardından torunlardan Berat Acar,  ?40 Yaşındasın´ Şiirini okudu.

MİNİKLER ALKIŞ TOPLADI

Rana Eren, Asude Zehra Eren, Emir Alp Eren, Amine Acar, Ahmet Acar ve Mehmet Acar, Sıla-yı Rahim konulu Hadisi Şerifleri okudular Torunlardan 5 yaşındaki Amine Zeynep Eren´in selamlama konuşması büyük alkış aldı. Hocalık eğitimi için İstanbul´a giden Emre Acar, ilahisi ile salondakileri selamladı. Büyüklerin video gösterisiyle program tüm hızıyla devam etti.

TOPLU FOTOĞRAF

Mehmet Yetkin´in Sessiz Gemi ilahisi eşliğinde vefat edenler ile ilgili slayt ekrana gelince salondakiler gözyaşlarına boğuldu. Beyza Acar, ?Gül Ahmedim´ şiiriyle büyük alkış aldı. Seyit Acar, Aşrı Şerif okuldu. Soruları bilenlere zekâ oyunları hediye edildi.  Daha sonra torunlar, dedelere çiçekler verdi. Hemen ardından programı organize edenler, sahneden yerini aldı. Toplu fotoğrafla program sona erdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı