"Dedeciğim Ben Geldim"

MİLLİ BİLİNÇ KAMPINA 36 ÇOCUK YOLLADIK

"Dedeciğim Ben Geldim"

Kırıkkaleli 36 izci, Türkiye İzcilik Federasyonunca, "Dedeciğim Ben Geldim" sloganıyla düzenlediği Milli Bilinç Kampına katılmak üzere Çanakkale´ye gitti.

ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER

İzcilerle ilgili olarak Kırıkkale Nur Camii ve Külliyesi önünde program düzenlendi. Programda izcilere Çanakkale´de neler yapmaları konusunda bilgiler verildi. Programda konuşan Kale Gençlik Spor ve İzcilik Spor Kulübü Lideri Mustafa Arı yaptığı konuşmada, Çanakkale´nin çok önemli bir değer olduğunu söyledi.

ETKİNLİKLERE KATILACAKLAR

Milli Bilinç Kampı kapsamında şehitlerin mekânlarının izciler tarafından çeşitli gezi ve ziyaretler gerçekleştirileceğini belirten Arı, ?Daha önce izci liderlerimiz Çanakkale´ye giderek orada çeşitli hazırlıklar yaptılar. Türkiye İzcilik Federasyonu´nun her yıl düzenlediği bu faaliyet izciler ve veliler tarafından büyük ilgi görmektedir. İzcilerimiz Çanakkale´de şehitliği ziyaret ederek, törenlere ve diğer etkinliklere katılacaklar.

DAHA İYİ HİSSEDECEKSİNİZ

 İzcilerimiz ayrıca Türkiye genelinden Çanakkale´ye gelecek binlerce izciyle kardeşlik duygularını pekiştirmenin yanı sıra kendi benliklerini, kişiliklerini, milli ve özgüven duygularını da geliştirmiş olacaklar. Her gencimizin mutlaka o toprakları görmesi gerekir. Kampın yapıldığı alanın her karış toprağında şehitlerin kanı bulunmaktadır. Çanakkale´nin manevi atmosferi var. Bunu orada daha iyi hissedeceksiniz? dedi.

DEĞERLERİ DE KAZANMIŞ OLACAKLAR

Bumerang İzcilik Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Kadir Kunt da, ?İzcilerimiz gerekli eğitimleri aldılar. Kırıkkale´yi en iyi şekilde orada temsil edecekler. Daha önce de gittik. Bu 5´nci faaliyetimiz. İzcilerimiz bu faaliyet kapsamında çadırda yaşayacaklar. Ayrıca izcilerimiz bazı manevi değerleri de kazanmış olacaklar.? ifadelerini kullandı. İzciler, yapılan duanın ve izcilerin başlarına kına yapılmasının ardından aileleri tarafından Çanakkale´ye uğurlandı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı