Delice´nin güzelliklerini tüm Türkiye tanıyacak

Delice´nin güzelliklerini tüm Türkiye tanıyacak

?MİLLETLER KENDİ ÖRF VE ADETLERİ, GELENEK VE GÖRENEKLERİNİN YAŞATILMASIYLA AYAKTA KALIRLAR.?

?MİLLETLER KENDİ ÖRF VE ADETLERİ, GELENEK VE GÖRENEKLERİNİN YAŞATILMASI İLE AYAKTA KALIRLAR.?

Delice´nin güzelliklerini tüm Türkiye tanıyacak

Delice Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen ?Geleneksel Kültür Kavun ve Üzüm Festivali´nin 4´üncüsü gerçekleşti.

EĞLENCE PROGRAMLARI İPTAL

İlçe stadyumu içerisinde gerçekleştirilen festivalin, son günlerde yaşanılan terör olaylarında şehit düşen polis ve askerlerimiz için eğlence bölümü iptal edildi. Programda şair ve panelistlerin konuşması, mehter takımı gösterisi, Hacivat-Karagöz, kukla gösterisi ve Enser Kardeşler tarafından ilahi dinletisi yer aldı. Festivalde ilçedeki kavun, karpuz, sebze ve üzümler sergilendi, ikramlar yapıldı.

PANEL DÜZENLENDİ

Kırıkkale Belediyesi mehteran takımı ekibi tarafından saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program, şair Erol Petek, Dr. Rana Kurum panelist, öğrenci Gül Biçici, Mustafa Sacit İnan panelist, şair Fevzi Karabulut, yine panelist Doğan Biçici ve şair Aziz Özer´in şiirleri okuması ve kavun ve üzüm alanında sunumların yapılmasıyla başladı.

BÜTÇE VE HEDEFLER BÜYÜYOR

2014 yılı Mart ayında göreve geldiklerini söyleyen Özdem, ?Belediyemizin bütçesi 1 milyon 42 bin TL idi. 2015 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle belediyemizin bütçe rakamı 2 Milyon 800 bin TL oldu.  2016 yılı içinde de tahmini bütçemiz 4 milyon TL olması, bizim hedefimiz bu? dedi.

TARİH ŞUURU GELİŞTİRİLMELİ

Her devletin ve milletin kendi milli bütünlüğünü korumaya çalıştığını ve tedbirler aldığını ifade eden Özdem, ?Milletler kendi örf ve adetleri, gelenek ve göreneklerinin yaşatılması ile ayakta kalırlar. Mirasçısı olduğumuz Osmanlı kültürünün bütün dünyaya tanıtılması ve Delice ilçemizin tarih şuurunun geliştirilmesi ve milli birliğin pekiştirilmesi asıl hedefimiz olmalıdır? şeklinde konuştu.

TİCARETİ CANLANDIRACAĞIZ

Özdem, ?Yavaş yavaş yok olmaya yüz tutmuş ve kültürümüzün önemli bir parçası olan, yıllarca birçok ailenin tek geçim kaynağı durumunda bulunan kavun ve bağcılığımızın öneminin halkımıza ve idarecilere anlatılması, kavun ve üzüm üreticilerimizin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda hasta ve yaşlı olan bağların yenilenmesine, büyük kentler ve çevre kentlerden Delice´mize gelen hemşerilerimizle misafirlerimize Delice´yi sevdirerek ilçemizde ticari alışveriş ve yatırım yapmalarına zemin hazırlamalıyız? dedi.

ÇALIŞMALARI TAKDİR TOPLUYOR

Delice´nin üzüm alanında isim yaptığını belirten Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, ?Delice bizim her geçen gün gelişen şirin bir ilçemiz. Belediye Başkanı tarafından büyük gayretler gösterilerek yapılan çalışmaları da takdir topluyor. Bu tür festivaller insanların bir arada olmasını ve kaynaşmasını sağlıyor. Bir yandan insanları bir araya getirirken, önemli bir üründe ortaya çıkıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

İLÇESİNE YATIRIM İÇİN KOŞTURUYOR

Gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına festivali önemli bulduklarını ifade eden Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Turgut Özdem´e övgü dolu sözlerde bulundu. İlçenin yatırım alabilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiğini söyleyen Kolat, ?Başkanı ne zaman arasak, Ankara´da, ilçesine yatırım için işin takibini yapıyor? dedi.

280 BİN TON´LUK SULAMA HAVUZU YAPILDI

Bağcılığın geliştirilmesi amacıyla çalışmaların yapıldığını vurgulayan Kolat, ?Burada 100 dönümlük bir alanın projesi üzerinde çalıştık. 600 bin TL katkı ile proje gerçekleştiriyoruz. 34 bin üzerinde üzüm çubuğu dağıtılarak, 280 bin ton sulama havuzu yapıldı. Vatandaşlarımızın bu duruma istekli olması da bizleri daha da mutlu kılıyor? şeklinde konuştu.

ÜZÜN VE KAVUN YARIŞMASI

Konuşmaların ardından üzüm ve kavun yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Birincilere birer adet büyük altın, ikincilere birer adet yarım altın ve üçüncülere de birer adet çeyrek altın hediye edildi. Üzüm yarışmasında Arslan Akdoğan birinci, Sercan Biçici ikinci, Gülhan Delice ise üçüncü oldu. Kavun yarışmasında ise Muzzafer Akdoğan birinci, Abdullah Akdoğan ikinci, Arslan Akdoğan üçüncü oldu.

ÜZÜM FİDESİ DAĞITILDI

Ödüllerin takdiminin ardından programa katılan protokol üyeleri ve çiftçiler tarafından hatıra fotoğraf çektirildi. Daha sonra çiftçilere bağcılığın geliştirilmesi için üzüm fidesi dağıtıldı. Son olarak Hacivat-Karagöz, kukla gösterisi ve Enser Kardeşler tarafından ilahi dinletisi yapıldı. Festivale Vali Ali Kolat´ın yanı sıra Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, diğer ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı