Dinek Dağı´nda 16. Sıla-i Rahim

Dinek Dağı´nda 16. Sıla-i Rahim

DULKADİROĞULLARI GELENEKSEL ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİ

DULKADİROĞULLARI GELENEKSEL ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİ

Dinek Dağı´nda 16. Sıla-i Rahim

Kırıkkale´de Dulkadiroğulları Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Sıla-i Rahim ve Âşık Serdai´yi anma şenliği Dinek Dağı Keklik Yaylasında yapıldı.

BU YIL 16´NCISI DÜZENLENDİ

Dulkadiroğulları Eğitim Kültür, Çevre ve Yardımlaşma Derneğinin 16. yıl önce başlattığı ve gün geçtikçe katılımın arttığı Sıla-i Rahim ve Âşık Serdai´yi anma şenliklerinin 16. Gazibeyli Köyü Keklik Kayası Mevkiinde yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Gazibeyli Köyünde Sıla-i rahimde bulunan dernek üyeleri atalarını dualarla yâd ettiler. Mezarlıkları ziyaret ederek Kur´an-ı Kerim okuyan ve dualar eden dernek üyeleri daha sonra Dinek Dağı Keklik Kayası mevkiine çıkarak bir araya geldiler.

KIRIKKALE PROTOKOLÜ DE KATILDI

Keklik Kayası mevkiinde düzenlenen törene Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı çevre ilçe Belediye Başkanları kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve Kırıkkale ve çevre illerden çok sayıda davetliler ile Erkoç aileleri ve yakınları katıldı.

SABAHTAN AKŞAMA KADAR SÜRDÜ

Gün boyu devam eden şenlik kapsamında Keskinli Taşan Kardeşler konser verdi.  Keskin Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Ustalar topluluğunun konseriyle devam eden şenlik Kahramanmaraş Folklor ekiplerinin gösterisiyle sürdü. Şenlik sırasında davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi. Yapılan konuşmalarda derneğin geleneksel hale getirdiği Sıla-i Rahim ve Âşık Serdai´yi anma etkinliğinin niçin yapıldığı konusunda bilgi verildi.



Abidin Emmi
11.07.2016 09:55:11
Sayın Belediye başkanının köyünün (Beyobası) hiç günü töreni olmuyor mu acabahep başka köylerin eğlencesine ve törenine katılıyor

1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı