Doğmamış çocuğa don biçmeyin

Doğmamış çocuğa don biçmeyin

GEREKİRSE SEÇİME HAZIRIZ

Doğmamış çocuğa don biçmeyin

AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal olası erken seçimde aday olup olmayacağı yönündeki soruya, ?Doğmamış çocuğa don biçmeyin? diye cevap verdi.

GEREKİRSE SEÇİME HAZIRIZ

AK Partili Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Kırıkkale´ye geldi. İl Başkanlığı binasında düzenledikleri basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan vekiller, koalisyon görüşmeleri ve son yaşanılan terör olayları konusunda açıklama yaptılar. Oğuz Kağan Köksal, hükümetin kurulması için 45 günlük sürecin işlemeye devam ettiğini ifade ederek, ?Biz koalisyon hükümetinin kurulması yönünde gereken adımları atıyoruz. Gerekirse de seçime hazırız? dedi.

ÜLKEYİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAYIZ

Köksal şöyle devam etti: ?Ankara´da iki konu görüşülüyor. Bunlardan birisi koalisyon hükümeti kurulması yönündeki görüşmeler ve çalışmalar, birisi ise son yaşanılan terör olayları ve alınacak tedbirlerdir. Biz koalisyon hükümeti kurulması yönünde üzerimize düşen sorumluluğu getiriyoruz ve gereken adımları atıyoruz. Gerekirse de seçime hazırız. Herkes rahat olsun AK Parti ülkeyi hükümetsiz bırakmayacak.?

KARDEŞLİĞİN TEMELİNE DİNAMİT ATILMIŞTIR

Terör olayları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Köksal, ?Öncelikle terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Suruç´ta yapılan hunharca saldırıyı kınıyoruz. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah´tan rahmet diliyorum. Tüm bunlar Türkiye´ye bir oyunun oynandığı gerçeğini yeniden ortaya çıkarıyor. Bu oyun sistemli bir şekilde hayata geçiriliyor. Bu oyunlarla kardeşliğin temeline dinamit atılmıştır? diye konuştu.

BU OYUNLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Köksal şöyle devam etti: ?Burada birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Hiç kimse heveslenmesin AK Parti olduğu sürece bu oyunlara geçit verilmeyecek. Basına da yansıdığı üzere ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere yönelik yoğun bir mücadele veriliyor. Sınırda askerimize yapılan saldırıya da, ülke içerisindeki terör olaylarına da anında gereken cevap veriliyor.?

ORTADOĞU´DA AYAKTA KALAN TEK ÜLKE TÜRKİYE

?Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ortadoğu´da ayakta kalan tek ülke Türkiye´dir. Diğer tüm ülkelerde huzursuzluk, kararsızlık ve belirsizlik hâkim. Türkiye gelişen olaylara anında karar verebilen ve bu kararı uygulayabilen bir ülke. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak terörün her türlüsüne karşı bu birliktelikle cevap vermeliyiz. ?

İHTİYAÇ DUYULDUĞU AN HAZIRIZ

Terör olaylarının yaşandığı, güvenlik güçlerinin şehit edildiği ve sivil kayıpların yaşandığı bir süreçte meclisin tatilde olmasının normal olup olmadığına yönelik soruya cevap veren Köksal, ?Meclise ihtiyaç duyulduğu takdirde derhal toplanılabilir? dedi. Milletvekili Ramazan Can Köksal´ın bu cevabına ek olarak, ?Henüz mecliste komisyonlar bile kurulmadı. Meclis toplansa da karar verebilecek bir durumda değil? dedi.

BU KONU GÖRÜŞMEDEN İBARET

IŞİD´in askere saldırısının, ABD ile yapılan İncirlik Hava Üssü´nün koalisyon güçleri uçaklarına açılması ve sınırda bir güvenli bölge oluşturulması konusunda yapılan görüşme ile ilgili olabilme ihtimali yönündeki soruya cevap veren Köksal, ?Direk olarak bununla bir bağlantısı olduğunu söylemek için erken. Çünkü bu konu sadece bir görüşmeden ibaret. Henüz bu konuda bir bakanlar kurulu kararı yok. Zaten koalisyon güçleri IŞİD´e yönelik bir operasyon içerisindeler. IŞİD´in saldırısının buna bağlı olduğu düşünülebilir? değerlendirmesinde bulundu.  

CUMHURBAŞKANI OLMASI LAZIM

Deniz Baykal´ın, ?Koalisyon görüşmeleri tiyatrodan ibaret. Kasım´da seçim var? açıklamasının hatırlatılması üzerine Köksal, ?Deniz Baykal´ın Kasım´da seçim var diyebilmesi için Cumhurbaşkanı olması lazım. Bu kendisinin görüşüdür. Koalisyon görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağı yönünde on kişiye soru sorsan her birinden farklı cevaplar alabilirsiniz? dedi.  Köksal, olası bir erken seçimde aday olup olmayacakları yönündeki soruya ise, ?Doğmamış çocuğa don biçmeyin? diye cevap verdi.

ATEŞ ÇEMBERİNDEYİZ

Milletvekili Can ise, Türkiye´nin bir ateş çemberi içerisinde olduğunu ifade ederek, ?Bu noktada ciddi kararlar verebilecek bir iktidara ihtiyaç var. Koalisyon olacaksa da güçlü bir koalisyon olabilmesi gerek. Biz nasıl bir yol izleyeceğimizi başından beri açıklıyoruz. Biz koalisyon hükümetinin kurulması ve biran önce ülkeyi bu gerilimli ortamdan çıkarılması tarafında olduğumuzu söyledik? diye konuştu.

HABER-FOTOĞRAF: FATİH GENÇER



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız