Doğu Türkistan 66 yıldır Çin işgalinde

Doğu Türkistan 66 yıldır Çin işgalinde

RAMAZAN AYINDA ORUÇ YASAKLANDI!

Doğu Türkistan 66 yıldır Çin işgalinde

Türk Ocakları Kırıkkale Şube Başkanı Halil Murat Ünver, Çin´in Doğu Türkistan´a karşı her geçen gün artırdığı baskı ve soykırım hareketlerine tepki gösterdi. Ünver ayrıca bu zulme sessiz kalanları da kınadı.

RAMAZAN AYINDA ORUÇ YASAKLANDI!

Ünver yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Ramazan ayında yasaklar şiddetlenmiş ve Müslüman Uygur toplumu ciddi baskılara maruz kalmıştır. Ramazan ayının başlamasıyla Çin devleti Uygurlara oruç tutmayı, topluca teravih namazı kılmayı, Kur´an-ı Kerim bulundurmayı yasaklamış, öğrencilere zorla oruçlarını bozdurma, ibadet yapanları tutuklama gibi eylemlere girişmiştir.?

YASAKLARA UYMAYAN UYGURLAR ÖLDÜRÜLÜYOR!

?Bu minvalde yaşanan olaylardan birinde, 22 Haziran 2015 tarihinde 28 Uygur Türkü Çin polisinde katledilmiştir. Son günlerde de yine 10 Uygur Türkünün katledildiği haberi bölgeden alınmıştır. Türk milletini bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz. Uygur Türklerine yapılan zulmü, bu zulme seyirci kalıp hala Müslüman´ım diyenleri, zulüm denince sadece Filistin ve Mısırı görüp, Doğu Türkistan´ı görmezden gelenleri ve zalim Çin Devletini nefretle kınıyoruz.?

ZALİM BATININ KILI KIPIRDAMIYOR

?Bütün dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannamesinin hükmü sözde demokrasi havarisi zalim batının kılı kıpırdamamaktadır. Özellikle Ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerleri özellikle içerisinde bulunduğumuz bu ramazan ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur. Bu ayıp sadece Çin´in değil, sessiz İslam dünyasının ayıbıdır" diyen Ünver, ?hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza da Yüce Allah´tan rahmet diliyoruz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ