Dolu bu sefer de Balışeyh´i vurdu

Dolu bu sefer de Balışeyh´i vurdu

MEYVE VE SEBZEYİ TELEF ETTİ

Dolu bu sefer de Balışeyh´i vurdu

Önceki gün etkili olan yağış bu sefer de Balışeyh´te zarara yol açtı Balışeyh ilçesinde ekili alanlar, yağan ceviz büyüklüğünde doludan dolayı zarar gördü.

MEYVE VE SEBZEYİ TELEF ETTİ

Önceki gün akşam aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu, birçok ekili alanla birlikte meyve ve sebzeye zarar verdi. Dolu Balışeyh ilçesinin tamamını etkilerken, özellikle Yenilli, Kırlangıç, Beşbıçak ve Aşağıkarakısık köylerinde etkisini daha fazla gösterdi.

EKİLİ ALANLAR SULAR ALTINDA KALDI

Doludan ekinler yere yatarken, üzüm bağları asması, erik, kayısı, vişne meyveleri yerlere döküldü.  Kırıkkale ve Balışeyh Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, devletle temasa geçerek, yardım edilmesi konusunda çalışmalar başlattı. 

ÇİFTÇİLERİMİZE YARDIK EDİLMELİ

Devletten bu konuda yardım beklediklerini belirten Kırıkkale ve Balışeyh Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, ?İnanıyoruz ki Balışeyh´te yaşanan afatta da devlet bize destek verecektir. Şu anda köylüler,  afattın vurduğu alanları tespit ediyor. İnşallah devletimiz bu zararları ödeyecektir? dedi.

BU ZAMANA KADAR BÖYLE BİR AFET GÖRÜLMEDİ

Ömründe köyde böyle bir afat görmediğini belirten İsa Oflaz da "Yağmur aniden bastırdı. Ardından dolu yağmaya başladı. Köylüler neye uğradığını şaşırdı. Hayvanlar kaçak alanlar aradılar. Oluklar dolu ile doldu, yağan yağmur evin içine girmeye başladı. Evden bir an bile çıkamadık. Neye uğradığımızı şaşırdık." diye ifade etti.

FELAKETİN BOYUTLARI SABAH ANLAŞILDI

Dolunun verdiği zararı sabah olunca daha iyi gördüklerini ifade eden Beşbıçak köyü Muhtarı Adnan Çetinkaya, "Bütün erik, zerdali ve vişnenin meyveleri yere yığılmış. Üzün bağları büyük oranda zarar görmüş. Domates, patlıcan ve biber fidelerini su alıp götürmüş. Biz devletimize güveniyoruz. Bizlere sahip çıkacağına inanıyoruz." diye konuştu. Çiftçi Haydar Halat, "Dolu bütün ekili alanlarıma zarar verdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok zor duruma düştüm. Devletimiz bize sahip çıksın. Allah´tan başka bir de devletimize güveniyorum. Balışeyh´i afet bölgesi ilan etsinler. Ne var ne yok hey şey dolu ve yağmurla birlikte yok oldu." şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü