Dünya ve ahiret reçetesini gösterdi

Dünya ve ahiret reçetesini gösterdi

PEYGAMBERİMİZ, EVRENSEL AHLAKIN ADRESİDİR

Dünya ve ahiret reçetesini gösterdi

MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan, Kutlu doğum haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaplan, mesajında ?doğumundan, çocukluğuna, gençliğinden, peygamberliğine ve ebediyete göç edişine kadar sürdürdüğü hayat çizgisi, insanlara hem dünyada, hem ahirette saadet ve güven içinde olabilmenin reçetesini göstermiştir? ifadelerine yer verdi.

EVRENSEL AHLAK

Mesajında, ?İnsanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz, doğumundan ebediyete irtihaline kadar geçen mübarek hayatlarının her evresinde söz ve fiilleriyle, zulme karşı verdiği mücadele ile tüm insanlığa rehber olmuştur? ifadelerine yer veren MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yayınladığı mesajında ?Bugün peygamberimizin rehberliğine İslam ve insanlık âlemi her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. İslam medeniyeti Kur´an ve Hz. Peygamberin Sünnetinden kaynaklanan, evrensel ahlak ilkeleri ve insan hakları ile ilmi anlayış üzerine bina edilmiştir. Zira İslam Medeniyetinin esası, İslam dininin hikmet ve adaleti üzerine kurulmuş olduğundan, ilmi ve irfanı öğretmiş, zulmü ve zoru yasaklayarak, haksızlıklara karşı koymayı hedef almıştır? dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK

Sevgili Peygamberimizin bütün insanlığa olan birlik çağrısının kutlu doğum ikliminde yenileneceğini ifade eden Kaplan ?İnsanlık için en güzel rehber; bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Hz. Peygamberdir. İnsanlık O´nun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşmuş, fıtratında var olan yüce değerlerin farkına varmış, kadın erkek Allah´ın ve toplumun huzurunda eşit olmanın hazzını tatmıştır. Şurası bir gerçektir ki, Cenab-ı Hak, insanın kendisiyle olan ilişkisini iman ve ibadete bağladığı halde, insanın diğer insanlar ve eşya ile ilişkilerini ahlak ve hukuk kurallarına bağlamıştır. MÜSİAD Kırıkkale Şubesi olarak böyle güzel günlerin milletimizin birlik ve beraberliğinin sımsıkı kenetlendiği zamanlar olmasını temenni ediyor Kutlu Doğum Haftasının hayırlı olmasını diliyoruz? ifadelerini kullandı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü