E-reçete zorunlu oldu

E-reçete zorunlu oldu

VE TEKNOLOJİ ZORUNLU...

E-reçete zorunlu oldu

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü itibari ile birlikte zorunlu hale gelen e-reçete işlemlerinde ?Güvenli Elektronik İmza´ uygulaması ile ilgili hekimlere duyuruda bulundu.

ŞİFREYLE İŞLEM YAPILACAK

Dün itibari ile zorunlu olan ?Güvenli Elektronik İmza´ uygulamasına yönelik resmi internet sitesinden açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, yayımlamış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı, ?5 Ocak 2016 tarihinden itibaren e-reçete işlemlerinde zorunlu olacak ?Güvenli Elektronik İmza? uygulamasında hekimin güvenli elektronik imzasını henüz temin edememiş olması ya da zaman içerisinde yenileme/zayi/arıza vb. durumlar göz önünde bulundurularak hekimlere sınırlı süreyle SGK Kurumsal Hekim Şifresiyle işlem yapabilme imkânı sağlanacaktır."

İŞLEM YAPILMASI GEREKİR

?Hekimin 5 Ocak 2016 tarihinden sonra geçici süreyle kurumsal hekim şifresiyle işlem yapmaya devam edebilmesi için, hekimlerin TC Kimlik Numaralarını içeren dilekçeyi Halk Sağlığı Müdürlüğü Bilgi İşlem Birimi, Medula İl Admini Adem Arslan ve Haydar Şahin´e ulaştırmaları gerekmektedir. Henüz gerekli teknik imkâna sahip olmayan hekimlerin 5 Ocak 2016 tarihinde sorun yaşamaması için yukarıda tariflenen işlemin ivedi gerçekleştirilmesi önemle rica olunur? denildi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu