EBA tanıtım toplantıları başlıyor

EBA tanıtım toplantıları başlıyor

EBA VERİMLİ KULLANILMALI

EBA tanıtım toplantıları başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı EBA Uzmanları tarafından ilde görev yapan tüm öğretmenlere yönelik Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtım toplantıları yapılmaya başlanacak. Söz konusu toplantılar İl Milli Eğitim bünyesinde 10.02.2016 Çarşamba ve 11.02.2016 Perşembe günlerinde gerçekleşecek.

ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ

2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) 3 yıl gibi kısa bir sürede Dünya´nın en büyük içerik portali noktasına gelmiştir. Bu zaman içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak üzere yapılan çalışmalar neticesinde 08.09.2015 tarihi itibariyle EBA v2 test yayını başlamıştır. EBA v2 temelde 3 ayak üzerine inşa edilmiştir. EBA Ders öğretmen ve öğrencilerin e-içeriklere ulaşabildiği, kullanıcı adı ve şifre ile erişim yapılabilen, öğretim yönetim sistemi, EBA Paylaşım öğretmenlerin ve okul, ilçe, il idarelerinin yaptıkları çalışmaları tanıtabilecekleri, ben de varım diyebilecekleri haber, video, ses, görsel paylaşım alanı, EBA Portal YEĞİTEK´İN protokol yaparak sisteme entegre ettiği özel sektör ve kamu eğitim portallerinin olduğu bölüm.

SİSTEMİ KURULMUŞ

EBA v2 ile öğrenim yönetim sistemi (LMS) kurulmuş, zengin, etkileşimli içerikler hazırlanmış, öğretmen -öğrenci etkileşimi sağlanmış, okul içi ve dışı paylaşım, ödev atama sistemi oluşturulmuş, raporlama sistemi kurulmuş, karar vericilere destek sağlanmıştır. Ayrıca ölçme -değerlendirme sistemi kurulmuş, tüm içerikler ve sorular alt kazanımlarla ilişkilendirilmiş, etkin eğitsel arama motoru geliştirilmiş, öğrenciye özel içeriklerin atanabileceği ?bireyselleştirilmiş öğrenim yönetim sistemi? geliştirilmiş, kişiye özel dosya saklama ve paylaşım alanı oluşturulmuş, engellilere yönelik içerikler geliştirilmiş, içerik standartları belirlenmiş, sürdürülebilirliği sağlamak için de içerik ekosistemi oluşturulmuştur.

YÜKSEK KATILIM

EBA v2 kapsamında yapılan tüm bu çalışmaların sahadaki öğretmenlere duyurulması, tanıtılması önem arz etmektedir. Bu nedenle Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Maarif Müfettişeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Şube Müdürleri, Okul müdürleri öğretmenlerimizin katılımı ile EBA´nın tanıtılması konusunda toplantılar yapılacaktır. Toplantılar aşağıdaki planlama doğrultusunda belirtilen tarihte ve yerlerde bakanlığımızdan gelecek uzmanlar tarafından yapılacaktır. EBA v2 kapsamında yapılan tüm bu çalışmaların duyurulması, tanıtılması için ilgi (b) valilik oluru ile Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Maarif Müfettişleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerimizin katılımı ile ?EBA´nın Tanıtımı? konusunda toplantılar düzenlenecektir. Toplantılarda konuşmacı olarak Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanları yer alacaklardır. Söz konusu toplantılar, 10.02.2016 Çarşamba ve 11.02.2016 Perşembe günlerinde gerçekleşecek.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti