Eğitimde başarı oranı artacak

Eğitimde başarı oranı artacak

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İSMAİL ÇETİN OKULLARDA TAM GÜN UYGULAMASININ AYRINTILARINI ANLATTI

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İSMAİL ÇETİN OKULLARDA TAM GÜN UYGULAMASININ AYRINTILARINI ANLATTI

Eğitimde başarı oranı artacak

Kırıkkale´de eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar yeni dönemde tam gün öğretime başlayacak, Bu arada kursların işlevi artırılarak çıraklık eğitiminde yeni bir döneme girilecek, çıraklık eğitimi zorunlu olacak.

ÖĞRENCİLER GÜNÜN EN VERİMLİ SAATİNDE DERS ALMA İMKÂNI BULACAK

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin 2017-2018 yılında eğitim sisteminde yapılacak değişiklikler konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Vali Yardımcısı Adnan Kayık´ın da katıldığı toplantıda Çetin, yeni dönemde Kırıkkale´deki okulların tam gün süreli eğitim vereceğini söyledi. Bu sayede öğrencilerin günün en verimli saatlerinde eğitim alma şansına sahip olacağını belirten Çetin, ?İlköğretim yapmaları nedeniyle bazı velilerimizin özel durumlarından dolayı tercih etmek zorunda kaldıkları merkez okullara yönelik aşırı yüklenme ortadan kaldırılmış olacak ve gerçekten okul bölgesinde bulunan öğrenciler kalabalık sınıflarda öğrenim görmeyeceklerdir. Teneffüs saatleri uzayacak öğrenciler dinlenme fırsatı bulacak? dedi.

YENİ UYGULAMAYLA ÖZEL ETÜT VE KURS MERKEZLERİ OLMAYACAK

İsmail Çetin, yeni dönemde özel etüt ve kurs merkezi gibi bir kurumun olmayacağını ifade etti. Bu konuda öğrenci velilerini uyaran Çetin, yasal olmayan ve kaçak iş yapan bazı kişilerin olabileceğini velilerin bu tarz durumlara itibar etmemeleri gerektiğini belirtti. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün öğretimin bittiği saat olan 15.00´ten sonra okullarda kendi ücretsiz kurs ve etütlerinin olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin bu kurslar aracılığıyla eksik kaldıkları yerleri kapatabileceğini bildirdi.

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ ZORUNLU EĞİTİME DÂHİL EDİLECEK

Çıraklık eğitiminin önümüzdeki dönemde zorunlu eğitime dâhil edildiğini belirten Çetin, ?Çıraklıktan mezun olan öğrencilerimiz isterlerse fark derslerini açık lise aracılığı ile verdikleri takdirde meslek lisemizden mezun olan öğrencilerimiz gibi okudukları alanla ilgili lise diplomalarını alabiliyorlar. Bunun yanında kalfalık ve işyeri açma belgesini alarak mezun olacaklar ayrıca üniversite bile okuyabileceklerdir. Çıraklık eğitimine kayıt olabilmek için ortaokul veya imam hatip ortaokulundan mezun olmak yeterlidir. Artık 18 yaşından büyük vatandaşlarımız da bu okula kayıt yaptırabilmektedirler? diye konuştu.

Haber Merkezi



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti