Eğitime büyük destek

Eğitime büyük destek

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER 70 MİLYON LİRA OLAN 2022 YILI EĞİTİM BÜTÇESİNİ 370 MİLYON LİRAYA YÜKSELTTİ

İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere Kırıkkale’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu Bakan Özer, 70 Milyon TL olan 2022 yılı eğitim bütçesinin gerçekleştirilen toplantı sayesinde 370 Milyon TL’ye çıkartıldığını söyledi.

YIK - YAP KAPSAMINDA 4 OKUL YENİLENECEK

Bakan Özer, “Valiliğimiz ile koordineli bir şekilde Kırıkkale’de ki geciken güçlendirme çalışmalarının hepsini tamamlayacağız. Yine bildiğiniz gibi tüm Türkiye’de doğalgaza erişim olup da dönüşümü yapılmamış okul bırakmıyoruz. Bu kapsamda Kırıkkale’de doğalgaza erişim imkanı olan tüm okullarda 2 ay içerisinde dönüşümlerini tamamını yapacağız, bununla ilgili her türlü desteği veriyoruz. Yık yap kapsamında 24 derslikli Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi’ni, 12 derslikli Yahşihan Cumhuriyet Okulu’nu, 32 derslikli Atatürk Ortaokulu’nu, 24 derslikli İsmet Aydınlı İlkokulu’nu yatırım programlarına dahil ediyoruz. Mevcut okullarımızın ise çatısı, ıslak zeminleri gibi büyük onarımların hızlı bir şekilde bu tamamlanması için 15 milyonluk ilave yatırımı Kırıkkale’ye kazandırmış olduk bu toplantıyla. 1. 2. 3. Kademede ki Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu da yenileceğiz, onu da yatırım programına dahil ettik.

VALİ BÜLENT TEKBIYIKOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Önem verilen konulardan bir tanesinin de Okul Öncesi Eğitim olduğunun altını çizen Bakan Özer, “Okul öncesi eğitimin okullaşma oranını artırmak istiyoruz Her gittiğimiz ilde, arazisi olan ve ihtiyaç olan 3-5 yaş aralığındaki öğrenci sayısına göre anaokulu sayısını artırmak istiyoruz. Kırıkkale’ye de 6 tane Anaokulu veriyoruz. Dolayısıyla Kırıkkale’de yeni Anaokulları, Özel Eğitim Anaokulları, Özel Eğitim Uygulama Okulları, İlkokul, Ortaokullar ve en önemlisi güçlendirme çalışmaları gibi eksiklerin hepsini 2022 yılı içerisinde tamamlamış olacağız. Gerçekten anlamlı bir ziyaret oldu. Kırıkkale’de bekleyen yatırımların aktif hale gelmesi için gerçekten önemli bir toplantı oldu. Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu süreçleri başarılı bir şekilde koordine ettiği için. İnanıyorum ki hızlı bir şekilde yık yap çalışmalarını organize ederek Kırıkkale’mizin eksiklerini giderecek” dedi.

VALİ TEKBIYIKOĞLU, "PROJELERİMİZE BÜYÜK DESTEK"

Bakan Özer, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Kırıkkale Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada da Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte eğitim alanında ki yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Bakan Özer, Başkan Saygılı’ya eğitim öğretim noktasında verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.Daha sonra Bakan Özer ve beraberindeki protokol üyeleri özel bir düğün salonunda tertip edilen iftar yemeğine katıldı. İftar programında konuşma yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Kırıkkale’nin tarihi hakkında bilgiler verdi. Vali Tekbıyıkoğlu, “Bugün Ramazan Ayı’nın 28. Günü. Rahmet, mağrifet ve günahtan kurtulma olan, 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu değerli günde de Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer ile iftar sofrasında olmaktan da mutluluk duyuyoruz. İlimiz bir cumhuriyet şehri. Aslında Cumhuriyet’in bizatî kurduğu bir şehir. Hikaye 100 yıl öncesine dayanıyor.  Türkiye’miz işgal altındaydı. Düşmanlar batıdan ilerlerken, Meclis tarafından Ankara’nın doğu tarafından daha güvenli bir hatta Fişekhane’nin hayata geçirilmesi talimatı verildi. Yaklaşık günde 50 bin kadar mermi imal edildi. Bu toplanan mermiler Yahşihan ilçemize geliyor, istiklal yolundan Anadolu’ya intikal ettirilen silahlarla beraber, Anadolu’dan toplanan Mehmetçikle erzak, Yahşihan’dan Ankara’ya, Ankara’dan da batı cephesine gidip orda da Yunana karşı, düşmana karşı kullanılıyor. İstiklal harbinden sonra Gazi Paşa daha Cumhuriyeti ilan etmeden önce Silah Sanayisinin Anadolu’nun ortasında güvenli bir yerde yapılması kararını veriyor. Ve Kırıkkale’nin de o zamanki romantik hikayesinden ve ahde vefadan dolayı 12 hanelik Kırıkkale’mize fabrikaların yapılmasıyla beraber şuan şehrimiz 280 binlik bir nüfusa sahip. Önemli sayıda dersliğimiz ve öğrencilerimiz var. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer projelerimize büyük destek verdi. 2022 yılında Kırıkkale'nin mevcut eğitim yatırımları 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkartmış bulunuyoruz. İlimiz ve şehrimiz adına Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız