Ekmeğini yorgandan kazanıyor!

Ekmeğini yorgandan kazanıyor!

SIRTINA YÜKLEDİĞİ YORGANLARI İL İL GEZEREK SATMAYA ÇALIŞAN SEYYARIN YOLU KIRIKKALE´YE DÜŞTÜ

SIRTINA YÜKLEDİĞİ YORGANLARI İL İL GEZEREK SATMAYA ÇALIŞAN SEYYARIN YOLU KIRIKKALE´YE DÜŞTÜ

Ekmeğini yorgandan kazanıyor!

Amasya Suluova´nın dünyaca ünlü yün yorganları seyyar satıcılar tarafından illerde satılmaya başladı. Önceki gün emeklilerin bulunduğu Hüseyin Kâhya Parkında kısa sürede onlarca yorganı kısa sürede sattılar.

SIRTLARINDA YORGAN, İL İL GEZİYORLAR

Amasya yorganlarını il, il gezerek hem tanıttığını hem de para kazandığını söyleyen emekli Mustafa Dökmetepe (60) Amasya Suluova´da en çok üretimi yapılan ve yön olduğu için daha çok rağbet edilen yorganların son yıllarda teknoloji karşısında yok olmaya başladığını söyledi. Kendisinin doğma büyüme Suluovalı olduğunu söyleyen Dökmetepe sırtına yüklediği çeşitli renklerdeki yorganları il il, sokak sokak gezerek hem tanıtımını yaptığını hem de para kazandığını bildirdi.

EMEKLİ VATANDAŞLARA HİTAP EDİYOR

Kırıkkale´ye gelen Dökmetepe, genellikle emeklilerin uğrak yeri olan Hüseyin Kâhya Parkı´nda, kendisi gibi emekli olan vatandaşlara yorgan satışı yaptı. 5 çocuğu bulunan ve ekmek parası için Amasya´nın Suluova ilçesinden, Türkiye´nin birçok ilini gezen 60 yaşındaki emekli Mustafa Dökmetepe görenleri hayrete düşüyor. İlerleyen yaşına rağmen, şehir, şehir dolaşarak hem Suluova yorganını Türkiye´ye tanıtan, hem de geçimini sağlayan Dökmetepe, yorganlardan günde ancak 3?5 adet satabildiğini söyledi.

EKMEK PARASI İÇİN

Dökmetepe, ?Ekmek parası için, şehir, şehir dolaşıyorum ve Amasya Suluova yorganlarını satıyorum. 5 tane çocuğum var ve çocuklarımın ikisi üniversite de okuyor. Emekli maaşımdan başka bir gelirim yok. Çocuklarımı okutmak ve onların iyi bir yere gelebilmeleri için bu işi yapıyorum? dedi.

YORGANLAR MEŞHUR

Amasya Suluova İlçesi´nde kendisine Yorgan Mustafa dediklerini söyleyen Dökmetepe, ?Amasya´da bana karşı sıcak bir ilgi var. Suluova yorganlarını Türkiye´nin birçok iline getirdiğim, tanıttığım ve sattığım için herkes benden son derece memnun. Yorganlardan kazandığım pek fazla para yok. 15 TL´ye alıyorum, 25, 30 TL´ye satıyorum. Günlük ortalama 40 TL kazanıyorum ve bunun yarısı da yola gidiyor. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte işlerimizin iyiye gideceğini tahmin ediyorum. Şehirlerde düğünlere de giderek yorgan satışını yapıyorum? diye konuştu.

Haber Merkezi



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet