Ekmek kavgası bu olsa gerek!

Ekmek kavgası bu olsa gerek!

EL ARABASIYLA YÜK TAŞIYARAK EVLERİNİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

EL ARABASIYLA YÜK TAŞIYARAK EVLERİNİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ekmek kavgası bu olsa gerek!

İşsizliğin her geçen gün arttığı Kırıkkale´de ekmek kavgasına okul çağındaki çocuklarda katılıyor. El arabasıyla hamallık yapan çocuklar aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışıyorlar. Bazı çocuklar ise okul harçlığı biriktiriyor.

FAKİRLİK VE YOKLUK

Fakirliğin ve işsizliğin pençesinden bir türlü kurtulamayan çocuklar okuldan artan zamanlarında el arabalarıyla hamallık yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Kırıkkale´de semt pazarlarında el arabalarıyla eşya taşıyıp para kazanmaya çalışan çocuklar aile bütçesine katkıda bulunmak için ter döküyorlar. El arabalarına yükledikleri eşyaları taşımak için fırsat kollayan minik hamallar hayatın acı gerçeğini gözler önüne seriyor.

HAYAT ŞARTLARI ZORLAŞIYOR

Hayat şartlarının her geçen gün zorlaştığı günümüzde Türkiye´nin geri kalmış illeri arasında gösterilen ilimizde çalışan çocuk sayısı her geçen gün artıyor. Şehir içerisinde seyyar satıcılık yaparak para kazanmaya çalışan çocukların yanı sıra el arabasıyla eşya taşıyarak para kazanmaya çalışan çocuklar ilginç görüntüler oluşturuyor.

AKŞAMA KADAR ÇALIŞIYORLAR

Günün büyük bir bölümünü çalışarak geçiren çocuklar, şehirdeki ekonomik ve sosyal durumu gözler önüne seriyorlar. Yaz tatilinde günün tamamını çalışarak geçirdiklerini ve tatil yapamadıklarını söyleyen çocuklar, okullar açık olduğu dönemlerde de boş vakitlerinde el arabası ile taşımacılık yaptıklarını söylediler. Aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen çocuklar, kazandıkları paraları anne ve babalarına verdiklerini söylediler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü