Elektriğe alternatif çözüm

Elektriğe alternatif çözüm

ALTERNATİF ENERJİ KÖYLERE ULAŞTI

ALTERNATİF ENERJİ KÖYLERE ULAŞTI

Elektriğe alternatif çözüm

Kırıkkale`de 17 köyün su deposunun enerji ihtiyacı, "Güneşten Gelen Su Projesi" kapsamında kurulan güneş panelleriyle karşılanıyor

ÖZEL SEKTÖR BU PROJEDEN FAYDALANIYOR

Konuyla ilgili Vali Kolat, "Bu proje oldukça faydalı ve örnek bir çalışma oldu. Bu çalışmalarımızı gören özel sektörden bazı vatandaşlar, bu projeden yararlanarak kendileri de buna benzer projeler geliştirdi" dedi.

SU DEPOLARININ ELEKTRİK İHTİYACI

Köylerdeki su depolarının elektrik ihtiyacı karşılanıyor. İl Özel İdaresince hazırlanan ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklenen proje çerçevesinde 17 köyde kurulan güneş panellerinden elde edilen enerji, içme suyu depolarındaki pompalama sistemlerinin çalıştırılmasında kullanılıyor. Su depolarının üstüne kurulan 436 güneş panelinden yıllık 207 bin kilovat saat enerji üretilmesi planlanıyor. Panellerin kurulduğu köylerde yaşayan vatandaşlar, bu çalışma sayesinde su depoları için yüksek elektrik faturası ödemekten kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

"KÖYLÜLERİMİZ ÇOK MEMNUN"

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AHİKA`nın desteklediği "Güneşten Gelen Su Projesi" kapsamında 17 köyde güneş panelleri kurulduğunu belirterek, "17 köyde güneş enerjisinden yararlanarak elektrik üretimini sağlamış olduk. Bu projemiz, 800 bin liralık bir projedir. Bunun 550 bin lirasını AHİKA`dan aldık, 250 bin liralık kısmını da İl Özel İdaresi karşıladı" diye konuştu. Panellerden üretilen enerjinin depolarda kullanıldığını belirten Kolat, "Ürettiğimiz elektrikle, çıkarılan suyu depoya pompalıyoruz. Projeyi yakından takip ettim, çalışmaları yerinde inceleyerek gördüm. Son derece faydalı. Köylülerimiz çok memnun olduklarını iletti. Bu çalışmalarımız devam edecek" dedi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu