Ellerinize sağlık

Ellerinize sağlık

GELECEĞİN SAĞLIKÇILARI KAPI KAPI GEZİP SAĞLIK TARAMASI YAPIYOR

GELECEĞİN SAĞLIKÇILARI KAPI KAPI GEZİP SAĞLIK TARAMASI YAPIYOR

Ellerinize sağlık

Kırıkkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Alanı son sınıf öğrencileri, "Kimsesizlerin Kimsesi Oluyoruz" projesi ile kent merkezinde yalnız yaşayan, kronik hastalığı bulunan ve ihtiyaç sahibi yaşlıları evlerinde ziyaret ederek sağlık taraması yaptı.

VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİYORLAR

Öğrenciler, ev ziyaretlerinde tansiyon ve şeker ölçümü yaptıkları, genel sağlık taramasından geçirdikleri yaşlılara, kişisel hijyen, diş sağlığı, ağız bakımı ve birçok konuda bilgiler aktardı. Proje koordinatörü ve meslek dersleri öğretmeni Ömer Yağlı, yaptığı açıklamada, çevrelerindeki yaşlı ve çeşitli sağlık sorunları yaşayan vatandaşlara hizmet etmenin önemli bir insanlık görevi olduğunu söyledi. Projenin uygulanmasında mahalle muhtarlarından önemli destek gördüklerini aktaran Yağlı, şunları kaydetti:

MUHTARLARLA İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR

?Kimsesizlerin kimsesi olmak adı altında mahalle muhtarlıkları ile iş birliği yaparak tespitini yaptığımız bölgemizdeki yaşlı ve özellikle yalnız kalan yaşlılarımızı öğrencilerimizle ziyaret ettik. Bu etkinliğimiz sayesinde yaşlılarımıza her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Bu ziyaret vesilesiyle yaşlılarımızı sağlık taramasından geçirdik. Tansiyonlarına, şekerlerine bakarak rutin kontrollerini yaptık. Tarama esnasında gerekli gördüklerimizin sağlık kuruluşlarına bildirimini sağladık. Evde yapılan sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan bir hizmet. Öğrencilerimiz, evde sağlık hizmetlerini proje sayesinde daha öğrenciyken yerine getirme imkânı buldular.?

HABER: Arzu Kayır



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!