Emek ve Demokrasi platformundan barış birlikteliği

Emek ve Demokrasi platformundan barış birlikteliği

‘Dünya Barış Günü’ nedeniyle Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri bir araya geldi.

‘Dünya Barış Günü’ nedeniyle Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri bir araya geldi. Üyeler adına konuşma yapan CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, “Savaşın Kazananı, barışın kaybedeni olmaz! Herkesi barışın iyileştirici gücüne sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

KİMSENİN KİMSEDEN BİR FARKI OLMAMALI

Bozdağ, “50 milyondan fazla insanın öldüğü 2. Dünya Savaşı’nın başladığı gün olan 1 Eylül, “Dünya Barış Günü” olarak ilan edilmiştir. Bugün, o savaşın üzerinden neredeyse 80 yıl geçti. Tüm Dünyada emekçi halklar yaşam mücadelesi verirken, dünyayı yöneten güçler savaştan, kan dökmekten ve barbarlıktan hala vazgeçmedi. Başta Ortadoğu olmak üzere adı kanla yazılmış ülkelerde silahlar konuştukça, kadınlar, gençler, çocuklar yani tüm insanlık ağır bedeller ödüyor. Filistin’de, Afganistan’da, Suriye’de, Irak’ta, Şengal’de ve daha adını sayamayacağımız kadar çok coğrafyada kitlesel katliamlar yaşanırken, bizler yok olan insanları aileleri ve kanın kırmızısını görürken, birileri petrolün siyahını, doların yeşilini görüyor.”

KAVGALAR YAŞAYARAK ÖDÜYORUZ

“Ortadoğu’da yaşanan bu savaşlar, acılar ve istikrarsızlık ortamı bizler için milyonlarca sığınmacı ile yaşamak durumunda kaldığımız şartları bize dayatıyor. Petrolden, silah ticaretinden, uyuşturucudan ve sair unsurlardan kirli gelir elde eden ülkeler, Türkiye’yi adeta bir toplama kampı gibi kullanma niyetiyle hareket etmektedir. Ülkeyi yönetenler ise kendi hayal dünyalarında “ümmetçilik” oyunu oynayarak “dünya liderliği” hayalleri kurmaktadır. Ancak bunun bedelini ise demografik yapısı bozulmuş şehirlerde güvensizlik içinde yaşayan bizler ödemekteyiz. Emevi camiinde namaz kılmak için komşu ülkelerin iç işlerine karışan iktidarın bu yanlışlarının bedelini çocuklarımızı şehit vererek, sokaklarımızda ırkçılık temelli kavgalar yaşayarak ödüyoruz.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız